φωτο ΒΟΑΚ δρόμοι της Κρήτης

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους διερχόμενους οδηγούς οι μεγάλες και εκτεταμένες ρωγμές στην άσφαλτο της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου και συγκεκριμένα σε τμήμα του δρόμου από το Καλάμι προς τα Μεγάλα Χωράφια.

Η ανησυχίες επιτείνονται από το γεγονός πως οι ρωγμές εμφανίστηκαν σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου είχε σημειωθεί μεγάλη καθίζηση τον Φεβρουάριο του 2019, στα Μεγάλα Χωράφια,  η οποία αποκαταστάθηκε μετά από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2021 και μετά από έργα μεγάλης έκτασης.

Επιπλέον με τις βροχοπτώσεις που αναμένονται και τα νερά που θα διεισδύσουν από τις ρωγμές, υπάρχει πιθανότητα αυτές να μεγαλώσουν και πέραν των άμεσων κινδύνων για διερχόμενους οδηγούς και ειδικά δικύκλων, είναι άγνωστο εάν υπάρχει κίνδυνος για νέα καθίζηση.

Μετά και την δημοσιοποίηση από την ομάδα «ΒΟΑΚ δρόμοι της Κρήτης» επιβάλλεται να γίνει αυτοψία από τεχνικούς για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και εάν χρειάζεται να γίνουν οι όποιες επεμβάσεις προτού επιδεινωθεί.

Και σε δεύτερο σημείο του ΒΟΑΚ εντοπίζονται καθιζήσεις

Ωστόσο το σημείο αυτό δεν είναι το μόνο κομμάτι της Εθνικής Οδού Χανίων Ρεθύμνου που εντοπίζονται καθιζήσεις.

Λίγο παρακάτω λίγο πριν τη γέφυρα του Κοιλιάρη ποταμού στο ρεύμα που οδηγεί από Καλύβες προς Καλάμι έχουν δημιουργηθεί τεράστιες τρύπες στην άσφαλτο.

Παράλληλα και στο σημείο αυτό παρατηρούνται έντονες ρωγμές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς με αυτή την κατάσταση είναι εύκολο να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook