Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Τη χρυσή τομή στη διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ των Διευθύνσεων Νεωτέρων και Βυζαντινών Μνημείων γύρω από το έργο της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, καλείται να βρει το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η διάσταση απόψεων έγκειται στο ζήτημα του ύψους που πρέπει να έχει το δάπεδο της αγοράς, με τη Διεύθυνση Βυζαντινών Μνημείων να υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξουν σκαλοπάτια ώστε η θέση του δαπέδου να μην επηρεάσει το τμήμα του ενετικού τείχους πάνω στο οποίο κατασκευάστηκε η αγορά και τη Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει η θέση του δαπέδου να επηρεάσει το νεότερο μνημείο της Δημοτικής Αγοράς.

Η διχογνωμία αυτή “έφερε” στα Χανιά κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού, αποτελούμενο από τον Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου, τη Διευθύντρια Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, Τζούλια Παπαγεωργίου, τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και μέλος του ΚΑΣ, Κ. Σπυράκο που συναντήθηκε με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να γίνει αυτοψία στον χώρο. Τα στελέχη του υπουργείου έχουν ήδη μελετήσει όλα τα στοιχεία και τη μελέτη του έργου ώστε στη συνέχεια από κοινού όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή λύση που θα προστατεύει το μνημείο χωρίς παράλληλα να εμποδίζει και τις εργασίες του έργου αποκατάστασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook