-Τελευταία ενημέρωση: 15:45-

Μετά από δυο χρόνια με απαγορεύσεις, τα φετινά Χριστούγεννα θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές.

Έτσι και φέτος δεν θα μπορούσε να λείψει από τον εορτασμό των Χριστουγέννων στα Χανιά η γιορτή που έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει ταυτιστεί στο μυαλό όλων μας με τα Χριστούγεννα.

Η Santa Run Day ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας και στο λιμάνι των Χανίων ξεχύθηκαν μικροί και μεγάλοι ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες με μοναδικό απώτερο στόχο όλων την προσφορά.

Μικροί και μεγάλοι αφού έβαλαν στη στολή του Αγίου Βασίλη συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κατεχάκη λίγο πριν τη 13:00 και συμβολικά όλοι μαζί πραγματοποίησαν τη διαδρομή παράδοσης των σάκων που είχαν γεμίσει με δώρα για τα παιδιά της πόλης μέχρι το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στο Γιαλί Τζαμί.

Η μέρα όμως δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Santa Run Day χωρίς τα δρώμενα και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν κάθε χρόνο οι διοργανωτές στους μικρούς και μεγάλους Άγιους Βασίληδες. Έτσι και φέτος το πρόγραμμα περιελάβανε μουσική από dj, street food και bar catering, δρώμενα και face painting για τους μικρούς μας φίλους.

Οι σάκοι που συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa» καθώς και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη σημερινή μέρα θα προσφερθούν στα που στηρίζουν η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ, το ΚΗΦΑΠ «Μεγάλοχαρη» και ο Σύλλογος «Ορίζοντας». Μάλιστα ο δήμος Χανίων πριμοδότησε κάθε σάκο με 15 ευρώ.

Επίλογος του φετινού Santa Run στα Χανιά, το απόγευμα στο μεγάλο πάρτι στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χανίων. Η είσοδος στο party της SANTA RUN DAY είναι δωρεάν για όσους παραδώσουν σάκο. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μόνο στο party μπορούν να εισέλθουν στον χώρο με ελεύθερη συνεισφορά σε κουτί. Ο Δήμος Χανίων προμοδοτεί τις δωρεές του κόσμου, διπλασιάζοντας το ποσό που θα συγκεντρωθεί στο κουτί ενίσχυσης.

Παράδοση των σάκων

Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά (φώτο: Νίκος Φράγκος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook