φωτο από icookgreek.com

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένοι για 10′ σε ζεστό νερό και στραγγισμένοι καλά
  • 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι, φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγάλου
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
  • ⅔ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • 1 – 2 κουταλιές μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πολτοποιείτε τους χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι) στο μπλέντερ μέχρι να να σχηματίσουν μια μπάλα.

Προσθέτετε τη βρώμη, τη σοκολάτα, την καρυδόψιχα και το ταχίνι (ή όποιο άλλο άλειμμα επιλέξετε) και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν χρειάζεται να ενωθούν απόλυτα.

Πλάθετε με τα χέρια σας 14-15 μπαλίτσες. Τις ακουμπατε σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε στο ψυγείο να στεθεροποιηθούν.

icookgreek.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook