Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, το δικαστήριο επέβαλε στον ηθοποιό συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, για τις δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014. Το Μικτό Ορκωτό αποφάσισε να του χορηγήσει αναστολή στην έφεση κατά της απόφασης και του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα. Επιπλέον, το δικαστήριο απάλλαξε ομόφωνα τον ηθοποιό για την καταγγελία περί βιασμού συναδέλφου του, το 2008.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής TLive, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νίνου κατευθύνθηκαν προς το νέο σπίτι τους, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος που μίλησε μαζί του, είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ήρεμος.

Σε ερώτηση για το πώς νιώθει που είναι ελεύθερος, ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε: «ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν, ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, η Κική Πακιρτζίδου.
«Καταρχάς είναι αθώος για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση που τον οδήγησε στη φυλακή τον Ιούλιο του 2021. Και αυτό αποδεικνύει ότι κάθε καταγγελία δεν είναι και μία αλήθεια…», είπε αρχικά η δικηγόρος και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζω ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, που συνοδεύει τον άνθρωπο μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη».
Σύμφωνα με την κ. Πακιρτζίδου, ο Πέτρος Φιλιππίδης «έδωσε μεγάλη μάχη με αντίξοες συνθήκες και βγήκε νικητής γιατί αθωώθηκε για το βασικό αδίκημα που τον έφερε στο Μικτό Ορκωτό».

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook