Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Στα πλαίσια της πλούσιας δραστηριότητας που αναπτύσσει η ΕΠ Κρήτης ξεχωριστή σημασία αποκτά η διαχρονική ανάδειξη του θανάσιμου κινδύνου που διατρέχει ο λαός μας και οι λαοί της περιοχής από την λειτουργία της ΑμερικοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας στο νησί, η οποία μαζί με άλλες στην υπόλοιπη Ελλάδα εμπλέκουν ακόμα πιο έντονα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά με την παραμονή και επέκταση των συμφωνιών για την βάση της Σούδας σέρνουν το λαό πίσω από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών συνολικά για την περιοχή ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων εγχώριων και ξένων.

Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ απευθύνεται με ανακοίνωση της στο λαό της περιοχής να μην στοιχηθεί πίσω από κανένα ιμπεριαλιστή, αντίθετα, να πιστέψει στην δύναμή του και να επιβάλλει τα δικά του συμφέροντα. Έτσι, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές το πραγματικό δίλημμα που διαμορφώνεται για το λαό είναι αν θα είσαι με την πολιτική της εμπλοκής που μετατρέπει το λαό, σε στόχο και θύμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ή να γίνει ισχυρό το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη, εναντία στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Επιπλέον, διοργανώνεται Πολιτική Εκδήλωση της ΤΕ Χανίων με θέμα:

«Βάσεις, ΝΑΤΟ, ΕΕ και εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μόνο προστασία δεν παρέχουν στο λαό», αύριο Σάββατο 18 Φλεβάρη, στις 7:30μμ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook