Την απόφαση να δοθεί σε ιδιώτη η εκπόνηση νέας επικαιροποιημένης στατικής μελέτης για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς πήρε πριν μερικές μέρες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χανίων.

Η επικαιροποίηση της μελέτης κρίθηκε αναγκαία μετά τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως τον περασμένο Δεκέμβριο κατά την διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιούνται στην δημοτική αγορά.

Ο δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του μίλησε για την απόφαση να δοθεί η εκπόνηση επικαιροποιημένης στατικής μελέτης σε ιδιώτη και το στάδιο που βρίσκονται οι διεργασίες αυτή τη στιγμή υποστηρίζοντας ότι «η ανταπόκριση του υπουργείου πολιτισμού ήταν άμεση μετά την ανακάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Δημοτική Αγορά με την αυτοψία της κ. Μενδώνης. Τότε αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η στατική μελέτη του έργου. Στην κατεύθυνση αυτή ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές, έγινε η αποτύπωση, διαβιβάστηκαν τα νέα στοιχεία στην τεχνική υπηρεσία. Στη συνέχεια ανέθεσε σε πολιτικό μηχανικό την επικαιροποιήση της μελέτης. Όλο αυτό προϋποθέτει κάποιες συγκεκριμένες τυπικές αποφάσεις από την οικονομική επιτροπή οι οποίες και ελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες. Το έργο της Δημοτικής Αγοράς προχωράει κανονικά».

Ανησυχίες για καθυστερήσεις στο έργο;

Ταυτόχρονα όμως τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούνται αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αναδόχου εταιρείας για το οποίο η δημοτική αρχή ελπίζει ότι δεν θα φέρει καθυστερήσεις στο έργο.

Όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος Χανίων «υπήρξαν όντως κάποιες αρρυθμίες στο έργο καθώς αλλάζει αυτή τη στιγμή το καθεστώς ιδιοκτησίας της αναδόχου εταιρείας. Όλα αυτά όμως μετά από συνεννόηση με τον εργοδηγό και με τον υπεύθυνο που επιβλέπει το έργο δεν έχουν δημιουργήσει προς το παρόν κάποιο έντονο πρόβλημα. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα την διαβίβαση στο ΚΑΣ της επικαιροποιημένης στατικής μελέτης και την τελική έγκριση και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση στο έργο.

Οι αλλαγές αυτές προκαλούν ορισμένες ανησυχίες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο δεδομένο που να δικαιολογεί κάποια ανησυχία. Η εταιρεία ανεξάρτητα από την μετοχική της σύνδεση δεσμεύεται από τις ενεργές συμβάσεις που υπάρχουν σε κάθε έργο και η συγκεκριμένη σύμβαση που έχει υπογραφτεί έχει προφανώς όλες αυτές τις ρήτρες που εκμηδενίζει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο».

Παράλληλα να τονίσουμε ότι οι διαδικασίες ανάθεσης για την οροφή έχουν ολοκληρωθεί και η κατασκευή της μεταλλικής οροφής προχωράει και αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει η τοποθέτηση της. Στο μεσοδιάστημα προχωρούν άλλες αναστηλωτικές εργασίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook