Γιάννης Μαργαρώνης Γιάννης
Μαργαρώνης
Επικεφαλής επιμελητηριακής παράταξης «Νέα Πορεία»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση έγινε χθες το απόγευμα στον 4ο όροφο του ΕΒΕΧ με θέμα την επιχειρηματικότητα και τα Χανιά. Διοργανωτής ήταν η ΟΕΒΕΝΧ με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Παυλάκη και προσκεκλημένοι οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Σταθάκης, Παντελής Πετσετάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Αλέκος Μαρινάκης.

Ακούστηκαν σοβαρές τοποθετήσεις που ανέδειξαν τις προτάσεις των κομμάτων και οι ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους ανέδειξαν τις σκέψεις και τις αγωνίες των ντόπιων επιχειρηματιών.

Είναι πολύ χρήσιμο να γίνονται τέτοιες ανοιχτές δημόσιες συζητήσεις γύρω από θέματα της αγοράς όπου πολιτικοί να συζητούν για αυτά με ανθρώπους των επιχειρήσεων, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 2014 όταν ως διοίκηση διοργανώσαμε ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Χανίων με αντίστοιχη επιτυχία.

Και στις δύο περιπτώσεις ακούστηκαν πράγματα, δόθηκαν απαντήσεις και αναδείχθηκαν ζητήματα που απασχολούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως φορολογικά, χρηματοδοτήσεων, αναπτυξιακά κ.ά.

Αυτό τον ρόλο, του δημόσιου βήματος της υπεύθυνης ενημέρωσης γύρω από θέματα που αφορούν την αγορά  και τους μικρομεσαίους οφείλουν να τον υπηρετούν οι φορείς της επιχειρηματικότητας και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην ΟΕΒΕΝΧ.

Δυστυχώς, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και για το ΕΒΕΧ, καθώς ούτε στους εκλογές του 2019, ούτε στις δημοτικές του ίδιου έτους είδαμε αντίστοιχη διοργάνωση.

Σε κάθε περίπτωση εμείς ως παράταξη προτείνουμε τη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων στο πλαίσιο των προσεχών εθνικών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών για να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία να αναδειχθούν θέματα του τόπου μας.    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook