Τον ρόλο της μεσογειακής και τη κρητικής διατροφής επιχείρησε να αναδείξει το 1ο Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου του Yale για τη Γαστρονομία και τον Πολιτισμό, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τους ειδικούς απασχόλησε το θέμα της διάδοσης της κρητικής διατροφής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Ωστόσο, προέκυψε και κάτι παράδοξο. Ότι θα πρέπει και στο νησί της Κρήτης να προωθηθεί η κρητική διατροφή, καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τους δείκτες υγείας των κατοίκων, οι κρητικοί έχουν στραφεί προς το δυτικό, ανθυγιεινό μοντέλο διατροφής και έχουν απαρνηθεί την παράδοσή τους.

«Δυστυχώς η Κρήτη έχει ξεφύγει από τη μεσογειακή διατροφή, η οποία συμβάλλει την μακροζωία. Σήμερα, το νησί έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφραγμάτων σε όλη την Ελλάδα, την υψηλότερη κατανάλωση κρέατος, τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και τη χαμηλότερη φυσική δραστηριότητα», ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο η Αντωνία Τριχοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και πρόσεδρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Yale.

Η Αντωνία Τριχοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και πρόσεδρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Yale, στο συνέδριο του Πανεπιστημίου του Yale για την κρητική διατροφή
Η Αντωνία Τριχοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και πρόσεδρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Yale, στο συνέδριο του Πανεπιστημίου του Yale για την κρητική διατροφή  24 MEDIA

Οι ειδικοί εξήγησαν στο πλαίσιο του συνεδρίου ότι η κρητική διατροφή είναι «το λίκνο της μεσογειακής διατροφής» και πρόκειται για μία διατροφή η οποία έχει φανεί από εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες, ότι βοηθά όσους την ακολουθούν να φτάσουν με υγεία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook