Έπειτα, από το πετυχημένο σεμινάριο με θέμα: «Βασικές Αρχές Marketing – Φαρμακευτικό Marketing – Επικοινωνία Πωλήσεων» άλλη μια εξωστρεφής δράση διοργανώθηκε από την Τάξη Μαθητείας του ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου και την Καθηγήτρια  Αικατερίνη Γυπάκη. Το νέο σεμινάριο είχε θέμα της «Πρώτες Βοήθειες» με την συμμετοχή του ΕΚΑΒ Χανίων. Στόχος του ήταν οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν δεξιότητες σε τεχνικές των Πρώτων Βοηθειών.

Σε μια εποχή όπου το άγχος και τα νοσήματα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, αυξάνεται καθημερινά η ανάγκη αντιμετώπισης έκτακτων και κρίσιμων περιστατικών υγείας παντού γύρω μας: στο σπίτι, στον χώρο εργασίας, στο σχολείο, στο αυτοκίνητο, στους αθλητικούς χώρους, στο δρόμο. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών στους εκπαιδευόμενους. Γνώσεις και δεξιότητες άμεσης και γρήγορης αντιμετώπισης, οι οποίες μπορεί σε κάποια επείγουσα κατάσταση να αποδειχθούν όχι μόνο ωφέλιμες αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις και σωτήριες για τη ζωή. Όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους συνανθρώπους μας.

Την εισήγηση του σεμιναρίου πραγματοποίησαν ο κ. Κων/νος Λάμπρης,  Ιατρός  του ΕΚΑΒ Χανίων σε συνεργασία με τους διασώστες και εκπαιδευτές κ. Εμμανουήλ Κατσανεβάκη και κ. Φάνη Κατσιγαράκη. Με την άρτια επιστημονική  και επαγγελματική τους κατάρτιση κατάφεραν να μεταφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους στους εκπαιδευόμενους και να διεγείρουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων μέσω βιωματικών δράσεων.

Στο σεμινάριο αυτό παραβρέθηκαν ο κ. Πέτρος Καπούλας Διευθυντής Ε.Κ. Χανίων, ο κ. Δημήτρης Μακρίδης Διευθυντής ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου, η κ. Λένια Μαζανάκη υπεύθυνη τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας,  ο κ Σήφης Μπαχαντάκης και η κ Τζένη Κουτσαμπέση υπεύθυνοι του γραφείου Τάξης Μαθητείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (Δ.Δ.Ε.) σχολιάζοντας την σημασία των Πρώτων Βοηθειών.

Οι καθηγητές της Τάξης Μαθητείας της Δ.Δ.Ε. Χανίων ευχαριστούν θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ευκαιρία που έδωσαν στους εκπαιδευόμενους να γίνουν κοινωνοί μιας τέτοιας σημαντικής δράσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook