Ένα «διαφορετικό» μάθημα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου Βαμβακόπουλου.

Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Χανίων ανέλαβαν το μάθημα και πραγματοποιήσαν μια παρουσίαση με πληροφορίες όπως τι είναι το ασθενοφόρο, ποιος είναι ο ρόλος του Διασώστη και βασικές πρώτες βοήθειες σε ρινορραγία , έγκαυμα, κάκωση οστού, αιμορραγία,πως καταλαβαίνουμε εάν αναπνέει κάποιος και θέση ασφαλείας.

Στην συνέχεια οι εργαζόμενοι μοίρασαν δώρα όπως τα βασικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, μικρά στηθοσκόπια και από μια φιγούρα ασθενοφόρου.

Ακόμη έδωσαν τις βασικές πρώτες βοήθειες και χρήσιμα τηλέφωνα σε εικονογραφημένες κάρτες και ένα παραμύθι σε κάθε τάξη για το πόσο σημασία έχει να βοηθάμε το συνάνθρωπο μας και πόσο ανεκτίμητη είναι η ανθρώπινη ζωή!

Από το «μάθημα» δεν θα μπορούσε να λείπει η μασκότ του ΕΚΑΒ Χανίων ο “Ίου Ίου” ο Ασθενοφοράκιας μοιράζοντας στιγμές χαράς!

Το ΕΚΑΒ Χανίων σε ανάρτηση του στο facebook ευχαριστεί τις δασκάλες του Νηπιαγωγείου Κα Nicky Gnafaki και Κα Joanna Augenou και αναφέρει ότι παρουσίαση έγινε από τον Κο Λάμπρη Κωνσταντίνο Αναισθησιολόγο Επιμελητή Α’στο ΕΚΑΒ Τομέα Χανίων και τούς διασώστες Κο Stelios Koukoulakis (BLS FULL INSTRUCTOR ERC) Κο γιωργος αγοραστακης (BLS PROVIDER ERC) Κα Αννα Τζοτζολακη (BLS PROVIDER ERC) και τον Κο Γιάννη Καλορμάκη!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook