Παραπολιτικός Παραπολιτικός

Παρακολουθώ τους υποψήφιους του ΚΚΕ στα Χανιά.

Συντεταγμένα, με βάση έναν κεντρικό προγραμματισμό και σχεδιασμό, πραγματοποιούν περιοδείες, επισκέψεις, ομιλίες. Στη βάση μιας ισότιμης συμμετοχής. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος. Καμία έκπληξη, θα μου πείτε. Έτσι πορεύεται εδώ και χρόνια το ΚΚΕ και στα Χανιά.

Σύμφωνοι, μόνο που υπάρχουν υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος στα Χανιά που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν να βγουν μπροστά. Να κάνουν περισσότερα. Να προβληθούν περισσότερο.

Γιατί; Γιατί έχουν τις δυνατότητες, γιατί θα μπορούσαν να μπουν στο… «τρυπάκι» του σταυρού, με το επιχείρημα ότι μπορούν να επιτύχουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο το «άνοιγμα» που επιχειρεί σε αυτές τις εθνικές εκλογές η ηγεσία του Κόμματος, με «αιχμή του δόρατος» τον εξαιρετικά επικοινωνιακό Δημήτρη Κουτσούμπα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Χανιά ο Δημήτρης Ανθούσης και ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης.

Δύο νέοι άνθρωποι, ο πρώτος με σημαντική ήδη αυτοδιοικητική παρουσία στον Δήμο Πλατανιά και υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του ΚΚΕ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, και ο δεύτερος, ως συνεργαζόμενος, με «όνομα βαρύ σαν ιστορία».

Δεν το πράττουν. Ακολουθούν το σχέδιο. Με πρώτο, μεταξύ ίσων, τον πολύπειρο και βαθύ γνώστη των θεμάτων Αλέκο Μαρινάκη. Καμία σχέση, δηλαδή, με ό,τι συμβαίνει σε κάποια άλλα κόμματα, όπου δεν υπάρχει κοινός βηματισμός, όπου… άλλος για Χίο τραβά και άλλος για Μυτιλήνη!

Μηνύματα όλα αυτά, που στέλνουν, εμμέσως πλην σαφώς, υποψήφιοι κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Μηνύματα αποκαλυπτικά για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας, για τα «εγώ» και τα «εμείς»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook