Την ευκαιρία να πλησιάσουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχασαν τα Χανιά που παρέμειναν στο 1-1 με την ΑΕΚ Β’, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο των Περιβολίων.

Οι “μπλε” κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατάφεραν να κλειδώσουν το τρίποντο και αφού δεν έγινε το 2-0, ήρθε το 1-1 στο 89ο λεπτό με γκολ του Γεωργέα που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πως ξεκίνησαν τα Χανιά

Ο Γιάννης Ταουσιάνης ξεκίνησε με αλλαγές την ομάδα του, σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης Δευτέρας κόντρα στην Κηφισιά. Αντί του Μανουσάκη, ο τεχνικός των Χανίων έδωσε φανέλα βασικού στον Ζέκχοφ ενώ στην θέση του τραυματία Καμαρά, παίζοντας στον άξονα – και όχι στην επίθεση – ξεκίνησε βασικός ο Αντώνης Μπουρσέλης ενώ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και ο Άγγελος Κόλα.

Τα Χανιά ξεκίνησαν με τον Καλογεράκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ήταν από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Σερβιλάκης, Γιαμπερέ, Μπάτζιος και Κατσούρι, με τους Λεμονή, Τσέλιο και Μπουρσέλη στην μεσαόα γραμμή και στην επίθεση οι οι Ζέκχοβ, Κόλα, με τον Μάναλη στην κορυφή.

Το παιχνίδι

Η αναμέτρηση των Περιβολίων ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό με την Ένωση να είναι εκείνη που δημιούργησε την πρώτη φάση στο παιχνίδι όταν στο 7ο λεπτό ο Κορομηλάς έκανε το σουτ με τον Καλογεράκη να του λέει όχι με εντυπωσιακή επέμβαση.

Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τα Χανιά στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν στην περιοχή της ΑΕΚ Β’. Κατσούρι και Μάναλης συνδυάστηκαν, ο τελευταίος έστρωσε την μπάλα στον Ηλία Τσέλιο που με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ Β’ άνοιξε το σκορ για τα Χανιά πετυχαίνοντας το δεύτερο φετινό του γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν επηρεάστηκαν από το γρήγορο γκολ των Χανίων και στο 21′ απείλησαν ξανά με τον Καλογεράκη να διατηρεί το 1-0 διώχνοντας το σουτ του Πανερά ενώ στην συνέχεια τα Χανιά έχασαν διπλή ευκαιρία, μέσα σε ένα λεπτό, αρχικά στο 23′ το σουτ του Ζέκχοφ βρήκε στα σώματα και έφυγε κόρνερ και στην συνέχεια ο Μάναλης, παρότι βγήκε τετ α τετ, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του με τον Χατζηκυριάκο να διώχνει την μπάλα.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στα Χανιά με τον Σερβιλάκη να εκτελεί το φάουλ και την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ, στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιάννης Ταουσιάνης προχώρησε στην πρώτη διορθωτική κίνηση καθώς αντικατέστησε τον Ζέκχοφ με τον Μανουσάκη, δίχως ν’ αλλάξει επί της ουσίας τίποτα στην διάταξη των Χανίων με το 4-3-3 να διατηρείται.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν είχε την ίδια ένταση, με εκείνη του πρώτου 45λεπτου και τους γηπεδούχους να διατηρούν εύκολα το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει από το 14ο λεπτό με το γκολ του Ηλία Τσέλιου.

Παρ’ όλα αυτά, σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση του Μάνου Καλογεράκη. Αρχικά στο 58ο λεπτό ο τερματοφύλακας των Χανίων είπε όχι στο σουτ του Πάπα και στο 73′ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση αποκρούοντας το τετ α τετ του Γεωργέα κρατώντας το 1-0 υπέρ της ομάδας του. Τα Χανιά έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσουν τη νίκη στο 83ο λεπτό όταν ο Μανουσάκης έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ Β’ και στην επαναφορά της μπάλας μπλόκαρε ο Γκίνης. Τελικά αφού δεν έγινε το 2-0 με το δοκάρι του Μανουσάκη, ήρθε το 1-1 ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου και συγκεκριμένα στο 89′ με τον Γεωργέα από κοντά να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Διαιτητής: Μπαλαχούτης Γιώργος (Πειραιά)
Βοηθοί: Τριαντάφυλλος Νίκος – Σπηλιώτης Παναγιώτης (Κορίνθου)
4ος Διαιτητής:Σταυρουλάκης Ραφαήλ (Ρεθύμνου)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κατσούρι, Σερβιλάκης, Μπάτζιος, Γιαμπερέ (71’ Σέχου), Τσέλιος (71’ Ναζίμ), Λεμονής, Μπουρσέλης, Κόλα (59’ Ιατρούδης), Ζέκχοφ (46’ Μανουσάκης), Μάναλης

ΑΕΚ Β (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκίνης, Λάτσι, Χατζηκυριάκος, Γεωργέας, Σταμούλης, Κορομηλάς (83′ Πιτιλάκος), Πάπα (70’ Λέλεκας), Πανεράς (90+2’Ντάικο), Σκόνδρας, Γκολφίνος (70’ Σταμούλης), Χριστόπουλος

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook