Ο Δήμος  Πλατανιά, σε συνεργασία με την Κοινότητα Ζυμβραγού, διοργάνωσαν σήμερα Τετάρτη 14  Ιουνίου 2023, στον οικισμό Δρομόνερο της ομώνυμης Κοινότητας, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 127η επέτειο της ομώνυμης μάχης.

Στην εκδήλωση, που  πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ελισσαίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος  τόνισε “…. την ανάγκη να διατηρείται, μέσω των επετειακών εκδηλώσεων η τοπική ιστορία και η συλλογική μνήμη και αυτό τον στόχο έχει η διοργάνωση τους από τον Δήμο Πλατανιά, πάντα σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς…”

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η εκπαιδευτικός κ. Κατερίνα Καραπατάκη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της Μάχης του Δρομονέρου και στη σημασία της, στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την Κρήτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζυμβραγού κ. Στράτος Ξανθουδάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κακοπέτρου κ. Νίκος Τσιχλάκης, ενώ επίσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης, Γιώργος Καλαϊτζάκης και Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ντουντουλάκης, εκπ/πος του Α.Τ. Πλατανιά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook