φωτο από newsit.gr

Ανάμεσα στα θύματα που έχασαν τη ζωή της από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Βραζιλία είναι δυο μικρά παιδιά, ηλικίας 8 και 5 ετών αντίστοιχα, σύμφωνα με τις αρχές.

Τέσσερις ένοικοι ανασύρθηκαν ζωντανοί, ανέφερε η πολιτική προστασία, ως τις 21:30 χθες Παρασκευή (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Η πολυκατοικία που κατέρρευσε βρισκόταν στο προάστιο Ζάνγκα της Χεσίφι, πρωτεύουσας της πολιτείας Περναμπούκο (βορειοανατολικά) της Βραζιλίας.

Πλάνα από UAV του πρακτορείου Ρόιτερς δείχνουν το τετραώροφο κτίριο να έχει μετατραπεί σε σωρό από συντρίμμια, καθώς και πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων να εργάζονται στον τόπο της καταστροφής.

Η πολυκατοικία κατέρρευσε νωρίς χθες το πρωί, περί τις 06:35, όταν πολλοί από τους ενοίκους πιθανότατα κοιμούνταν. Ο λόγος δεν είναι γνωστός ως τώρα.

Στη Χεσίφι, παραθαλάσσια πόλη της Βραζιλίας, όπου μένουν περίπου 1,5 εκατ. κάτοικοι, σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες.

Η πόλη και τα προάστιά της είχαν τεθεί σε κατάσταση «επαγρύπνησης» νωρίτερα χθες από τις αρχές. Η κυβερνήτης της πολιτείας Περναμπούκο, η Χακέλ Λίρα, προειδοποιούσε πως αναμένονταν ισχυρές βροχές και απηύθυνε σύσταση στους πολίτες να καταφύγουν σε ασφαλή κτίρια.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook