Η περιβόητη ανάπλαση της παραλιακής οδού Παπανικολή στην συνοικία της Νέας Χώρας έχει μετατραπεί σε κακόγουστη φάρσα, καθώς όπως καταγγέλλει ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός σύλλογος Νέας Χώρας «η εικόνα που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η  ακτή Παπανικολή  είναι απαράδεκτη όπου  επικρατεί  η αναρχία, η ανοργανωσιά  και  η προχειρότητα  και  δεν θυμίζει σε τίποτα  οργανωμένη παραλία ».

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου παρατίθενται τα επιμέρους προβλήματα που φανερώνουν μια συνολική εικόνα διάλυσης. Αναλυτικότερα:

« Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και stand τιμοκαταλόγων  πάνω στην διάβαση πεζών  και  τυφλών,  ενδιάμεσα και δίπλα στους χώρους φύτευσης χαμηλού πρασίνου και παρτεριών,  ενώ η κατάληψη με τραπεζοκαθίσματα του συνόλου της προβλήτας του λιμανιού  καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σε αυτή  κατοίκων – επισκεπτών. 

 Η διέλευση τροχοφόρων   σε ώρες  απαγόρευσης κυκλοφορίας  και παρκάρισμα  επί της ακτής,   τα πέτρινα καθιστικά βότσαλα σκορπισμένα  άναρχα σε όλη την  ακτή Παπανικολή  χωρίς να εξυπηρετούν σε καμιά περίπτωση το σκοπό της αρχική τους τοποθέτησης  εμποδίζοντας  την ομαλή διάβαση  περιπατητών  και  ΑΜΕΑ.

 Η παράνομη  αφαίρεση  σταθερών μπαρών (κολωνάκια)  που είχαν τοποθετηθεί  για ασφαλή διάβαση πεζών και αποτροπή παράνομης στάθμευσης οχημάτων.    

Η ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία  έγινε στο περίπου και  όπου επιθυμεί  ο καθένας,  χωρίς να έχει ληφθεί υπ όψιν η οριοθέτηση  της περιοχής,  ο  επιτρεπόμενος χώρος  κάλυψης,  η  απόσταση μεταξύ των, ο  ελεύθερος χώρος για κατοίκους επισκέπτες  κλπ.  

 Η τελευταία ενέργεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων επί της παραλίας πάνω στην άμμο  δεν υπάρχει  προηγούμενο,  ξεσήκωσε  έντονες διαμαρτυρίες  αγανάκτησης  των κατοίκων της Ν. Χώρας  και  ξεπέρασε κάθε όριο ακραίας προκλητικότητας

Ο Δήμαρχος Χανίων στην συνάντηση που είχαμε  με όλους τους φορείς της Ν. Χώρας  για την ακτή Παπανικολή  μας είχε  δήλωσε  κατηγορηματικά   ότι η μοναδική παραλία εντός της πόλης των Χανίων θα λειτουργήσει με κανόνες που διέπουν μια σύγχρονη παραλία. Δεν θα επιτρέψετε  σε κανέναν και για κανένα λόγο να παρατυπήσει. Θα υπάρχει συνεχής έλεγχος των ελεγκτικών οργάνων του Δήμου και οι παραβάτες θα ελέγχονται .

Καλούμε λοιπόν την Παρασκευή 21-7-23 και ώρα 20:00 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Ν. Χώρας  σε ανοικτή συνάντηση όλων των φορέων και κατοίκων της Ν. Χώρας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην συνοικία μας

  • Προβλήματα  παραλιακού μετώπου  ακτής Παπανικολή,
  • Καθυστερήσεις ολοκλήρωσης έργου ανακατασκευής οδού Χάου,
  • Διάθεση από το Δήμο Χανίων  χώρο παρκινγκ στο δρόμο προς όφελος ξενοδοχείου 
  • Αποκλεισμός πεζής διάβασης ( τέλους Κων. Παλαιολόγου μέχρι  Φλωράνς ) από ιδιοκτήτη ανεγειρόμενης οικοδομής κλπ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook