Προβλήματα πρόσβασης, αναπτυγμένων τραπεζοκαθισμάτων ακόμα και στην παραλία, απουσίας θαλάσσιας ράμπας ΑμεΑ, έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί όπως στην οδό Χάου, είναι μερικά από τα προβλήματα για τα οποία οι κάτοικοι της Νέας Χώρας ζήτησαν σήμερα απαντήσεις και λύσεις. Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής μετά από κάλεσμα του εξωραιστικού συλλόγου Νέας Χώρας, αναδείχθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν με κάποια από αυτά να φτάνουν και να ξεπερνούν τον ένα χρόνο τα οποία χρειάζονται άμεση επίλυση ώστε να βελτιωθεί η ζωή κατοίκων, επιχειρηματιών και επισκεπτών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε μεγάλος αριθμός ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους όπως η παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ακόμα και επί της παραλίας πάνω στην άμμο καθώς και η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και stand τιμοκαταλόγων και πάνω στην διάβαση πεζών και τυφλών. Παράλληλα τονίστηκε ότι έχει γίνει κατάληψη με τραπεζοκαθίσματα στο σύνολο της προβλήτας του λιμανιού και καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σε αυτή κατοίκων – επισκεπτών.

Επιπλέον μεταξύ άλλων έγινε εκτενής αναφορά στην αφαίρεση της ράμπας ΑΜΕΑ από την παραλία με τους κατοίκους να ζητάνε να εξευρεθεί λύση ενώ έγινε λόγος και στην παράνομη αφαίρεση σταθερών μπαρών (κολωνάκια) που είχαν τοποθετηθεί για ασφαλή διάβαση πεζών και αποτροπή παράνομης στάθμευσης οχημάτων. Επιπλέον το θέμα με τα «άναρχα» σκορπισμένα βότσαλα στη Ακτή Παπανικολή δεν γινόταν να μην αναφερθεί.

Ειδικότερα ο Tασος Δημολιτσας, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Χώρας αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που υπάρχουν λέγοντας ότι« και που θέσαμε στην σημερινή συνάντηση είναι πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι τα προβλήματα χρονίζουν και δεν διορθώνονται. Τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει ως τα πιο σοβαρά είναι η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και των ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία. Ακόμη τα βότσαλα που είχαν τοποθετηθεί βάση σχεδίου σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο πεζόδρομο, αν ρίξετε μια ματιά τώρα θα δείτε ότι μόνο αυτό δεν υπάρχει καθώς είναι πεταμένα δεξιά και αριστερά. Σήμερα κάναμε μια ανοιχτή συγκέντρωση όλων των φορέων της Νέας Χώρας μαζί με τους κατοίκους για να αναλύσουμε τα προβλήματα που εντοπίζουμε στις συνοικίες μας και να τα αναδείξουμε προς τον δήμο.».

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στο χάους που επικρατεί στην οδό Σαμουήλ Χάου και που είχε αναδείξει στο παρελθόν με δημοσίευμα το Flashnews.gr υπογραμμίζοντας την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνουν οι επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα ο κ. Δημολίτσας ανέφερε ότι «το έργο έχει τεράστια καθυστέρηση. Έχουμε φτάσει τέλος Ιουλίου και είναι ένας χάος εκεί. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καταντήσει να μην μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους».

Στη συνέχεια ο ίδιος θέλησε να αναδείξει το γεγονός ότι στην παραλία της Νέας Χώρας δεν υπάρχει πια η ράμπα ΑΜΕΑ που είχε τοποθετηθεί ενώ μίλησε και το πανδαιμόνιο που επικρατεί στην οδό Σελίνου καθημερινά με την κίνηση των οχημάτων λέγοντας ότι «αλλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για παράδειγμα είναι η περίπτωση με την ράμπα που διευκολύνει την πρόσβαση για ΑΜΕΑ στην θάλασσα και σήμερα αν δείτε έχει αφαιρεθεί. Ειπώθηκε μέσω του δήμου ότι λόγω κακοκαιρίας πάθαινε ζημιές. Ωστόσο όπως ενημερωθήκαμε στους Αγίους Αποστόλους έχουν τοποθετηθεί δυο και εδώ καμία. Βάσει νομοθεσίας όμως προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ. Δεν ξέρω τι λύση θα μας δώσει ο δήμος στο κομμάτι αυτό».

Άλλο θέμα είναι η οδός Σελίνου και το αδιαχώρητο που επικρατεί εκεί. Πρέπει ή να τοποθετηθεί εκ νέου σήμανση για μονά ζυγά αναφορικά με το παρκάρισμα ή να γίνει μονόδρομος».

Ωστόσο ο κ. Δημολίτσας θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η σημερινή συνάντηση δεν είχε ως σκοπό να προκληθεί διαμάχη με τους επιχειρηματίες της περιοχής αλλά να δοθούν λύσεις που θα εξυπηρετούν όλους «δεν έχουμε κάποια αντιδικία με τις επιχειρήσεις. Θέλουν και αυτοί να δουλέψουν. Αλλά πάντα με νόμιμο τρόπο που δεν θα θίγει κανένα και θα είναι καλό και για εμάς τους κατοίκους αλλά και για τους επιχειρηματίες».

Με τη σειρά του ο ιερέας του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μεταξύ άλλων έκανε λόγο «η Νέα Χώρα είναι πολυπληθέστερη συνοικία με αρκετά προβλήματα τα οποία οφείλουμε να συζητούμε και να μας προβληματίζουν και να φροντίζουμε για την επίλυση τους».

Στην συνάντηση τοποθετήθηκαν και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που βρέθηκαν εκεί χωρίς ωστόσο να λείψουν στιγμές έντασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook