Με τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο, να βρίσκονται σε εξέλιξη και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες, που σε πολλά σημεία ξεπερνούσαν σε ύψος τα 5 μέτρα, ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της νύχτας η προληπτική εκκένωση των οικισμών που απειλήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

Το έργο της πυροσβεστικής και γενικότερα των αρχών συνδράμουν πολλοί εθελοντές. Η προσπάθειά τους είναι συγκινητική, καθώς με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να βοηθήσουν όσο μπορούν. Βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα από την πρώτη στιγμή, εδώ και έξι μέρες. Η εξάντλησή τους είναι μεγάλη, ωστόσο δεν το βάζουν κάτω. Κοιμούνται για λίγο όπου βρουν, και συνεχίζουν.

Ο ζήλος τους, αλλά και η κούραση, καταγράφεται στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.  Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου στο Facebook.

«Κάτι λίγα από τις 6ημερες διακοπές μας που δυστυχώς συνεχίζονται….
Πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω τέτοια τρέλα εθελοντισμού..
Να τους διώχνεις για να πάνε έστω μια ώρα για ξεκούραση και να σε λένε.. τρελό…
Πρώτη φορά είδα και 15χρονα , 20χρονα, μέχρι 70χρονα .. παιδιά να παρακαλάνε να βοηθήσουν…
Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου .. υποκλίνομαι απλά» αναφέρει ο Παναγιώτης Εγγλέζος επικεφαλής της ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.ΣΑΛΑΚΟΥ.  «Συνεχίζουμε εδώ 6+» προσθέτει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook