Το απόγευμα της 28ης Ιουλίου, μία γυναίκα η οποία βρέθηκε στην περιοχή του Γούδουρα, ενημέρωσε σχετικά με έναν γύπα ο οποίος βρισκόταν εγκλωβισμένος σε απόκρημνη παραλία.

Δεδομένης της ώρας, καθώς νύχτωνε και η επιχείρηση στο σημείο θα ήταν αρκετά δύσκολη, η βοήθεια εθελοντών για τον απεγκλωβισμό του πτηνού ήρθε την επόμενη ημέρα το πρωί.

Οι τέσσερις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του γύπα ήταν αρκετά δύσκολες και, εν τέλει, ανεπιτυχείς και λίγη ώρα αργότερα το πτηνό, έχοντας ταλαιπωρηθεί αρκετά, έπεσε στη θάλασσα.

Εκεί που οι διασώστες έχασαν κάθε ελπίδα για τη σωτηρία του γύπα, εμφανίστηκε ένας άνδρας ο οποίος την ίδια στιγμή έκανε το μπάνιο του στην παραλία και, βλέποντας το πουλί να πνίγεται, χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε και κατάφερε να το βγάλει έξω σώο.

Η συγκίνηση όλων ήταν έντονη και γρήγορα ξεκίνησαν τα αυθόρμητα χειροκροτήματα, ενώ το ενδιαφέρον του παρευρισκόμενου κόσμου για τον γύπα με τα 2,5 μέτρα άνοιγμα φτερών ήταν μεγάλο.

Οι εθελοντές που επιχείρησαν για τη διάσωση του γύπα, έλεγξαν το πτηνό για παράσιτα και για τυχόν τραύματα, ενώ ξέπλυναν από πάνω του το θαλασσινό νερό και του έδωσαν ισοτονικό διάλυμα για την ενυδάτωσή του.

Μετά που έγινε βέβαιο ότι ο γύπας είναι καλά, βαφτίστηκε επι τόπου από τους εθελοντές Μαθιός!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook