Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε σήμερα τα ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Β’ τρίμηνο του 2023, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Τα στοιχεία δείχνουν σταθερή αναπτυξιακή πορεία στην Ελλάδα με αύξηση των εσόδων κατά 2,4% προσαρμοσμένο EBITDA (AL) ενισχυμένο κατά 0,9%, με το περιθώριο στο 40,9% καθώς και αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κινητής κατά 2,4% στο τρίμηνο, χάρη τόσο στην καρτοκινητή όσο και στα συμβόλαια. Παράλληλα, παρατηρήθηκαν βελτιωμένες τάσεις στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής.

Στις θετικές λειτουργικές επιδόσεις καταγράφηκε αύξηση των συνδρομητών υπηρεσιών οπτικής ίνας (FTTx) κατά 7%, με τη διείσδυση στο 65% της βάσης, αύξηση στους συνδρομητές FTTH (+28 χιλιάδες), δίκτυο FTTH διαθέσιμο σε 1,1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με το ποσοστό διείσδυσης να ανέρχεται στο 19%.

Τέλος βάσει των στοιχείων σημείωθηκε αύξηση στα συνολικά έσοδα του Ομίλου κατά 1,1% – το προσαρμοσμένο EBITDA (AL) επηρεάστηκε από τις δραστηριότητες στη Ρουμανία

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του Ομίλου ΟΤΕ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Συμβούλος, κ. Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε:

«Το δεύτερο τρίμηνο συνεχίσαμε την αναπτυξιακή μας πορεία, σημειώνοντας θετικές επιδόσεις στην ελληνική αγορά, η οποία, όπως αναμέναμε, χαρακτηρίζεται από εντεινόμενο ανταγωνισμό. Η ισχυρή αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες κινητής αντιστάθμισε τη μείωση που σημειώθηκε στη σταθερή λόγω πρωτοβουλιών συγκράτησης της πελατειακής βάσης. Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών συνεχίζεται. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αύξηση των πελατών FTTH, με το ποσοστό διείσδυσης να έχει διπλασιαστεί σε σχέση με έναν χρόνο πριν, και μάλιστα με αυξημένη διαθεσιμότητα του δικτύου.

Σε ένα πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, αναμένουμε ότι οι τάσεις που καταγράφηκαν κατά τα πρώτα τρίμηνα του έτους θα συνεχισθούν και στο δεύτερο εξάμηνο. Συνεχίζουμε την αυστηρή διαχείριση του κόστους για να διατηρήσουμε την κερδοφορία μας και να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας».

Αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία για το Β’ τρίμηνο του 2023 μπορείτε να τα δείτε εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook