Νέα καθυστέρηση προκύπτει με το έργο ανακατασκευής της δημοτικής αγοράς Χανίων, η οποία τουλάχιστον με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη είναι της τάξεως των 6 μηνών, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος “το ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα είναι για το καλοκαίρι του 2024”.

Ο δήμαρχος Χανίων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, αυτοψία στον χώρο εργασιών της δημοτικής αγοράς Χανίων. Όπως τόνισε και ο ίδιος, τρία συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες σε διάφορα σημεία, εσωτερικά και εξωτερικά αυτής.

“Σήμερα υπάρχουν τρία συνεργεία που δουλεύουν, όπως δούλευαν πάντα. Έχουν γίνει άμεσα οι μελέτες και οι επικαιροποιήσεις μελετών που ζήτησε το Υπουργείο Πολιτισμού που έχουν σταλεί στο ΚΑΣ και το επόμενο διάστημα αναμένουμε τη θετική έγκριση για να προχωρήσουμε στο κομμάτι της στατικότητας. Οι εργασίες πάντως εκτελούνται κανονικά”, σημείωσε αρχικά ο δήμαρχος Χανίων, που πρόσθεσε:

“Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση της νέας στέγης. Σε απάντηση σε όσους λένε ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει. Η στέγη θα είναι μια πιστή αντιγραφή, σε πιο σύγχρονη μορφή της στέγης που παραδόθηκε το 1913”.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε συνάντηση με τους καταστηματάρχες της δημοτικής Αγοράς Χανίων, οι οποίοι εύλογα, εξέφρασαν την αγωνία τους για την εξέλιξη του έργου:

“Το προηγούμενο διάστημα έγινε συνάντηση με τους καταστηματάρχες της δημοτικής Αγοράς και τους ενημερώσαμε ότι το ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα πλέον για την οριστική κατασκευή της δημοτικής αγοράς και λόγω της νέας μελέτης που απαίτησε το υπουργείο Πολιτισμού είναι το καλοκαίρι του 2024″.

Εν αναμονή του ΚΑΣ

Οι επικαιροποίηση της μελέτης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποτελεί ένα “αγκάθι” καθώς από αυτές εξαρτάται η συνέχιση των εργασιών σε σημεία που υπάρχει πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ο εργοταξιάρχης του έργου Γιάννης Σουγιάς επεσήμανε: “Προχωράμε στις συμβατικές εργασίες όταν δεν έχουμε ευρήματα στο υπέδαφος. Περιμένουμε την επικαιροποίηση της μελέτης του ΚΑΣ για να προχωρήσουμε”.

“Για τα επόμενα 100 χρόνια θα είναι εξασφαλισμένη η δημοτική αγορά και σε επίπεδο λειτουργίας και σε επίπεδο ασφάλειας”, σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook