Σε μία διαμαρτυρία προχώρησαν ορισμένοι κάτοικοι στην περιοχή των Μουρνιών, με αίτημα την αναδιαμόρφωση της παιδικής χαράς, ώστε να μην έχει εικόνα «εγκατάλειψης».

Με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Μουρνιών, σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου, οι κάτοικοι της περιοχής παρευρέθηκαν στο χώρο της παιδικής χαράς ώστε να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους σχετικά με τα προβλήματα που υποστηρίζουν πως αντιμετωπίζει το σημείο.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Μιχάλης Σχοινάς, «Ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί εντελώς. Θεωρούμε ότι αυτό είναι η αιτία που διάφοροι Ρομά εγκαθίστανται εδώ, γιατί βλέπουν το χώρο ανενεργό», ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι αυτό έχει σα συνέπεια να μη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά ο χώρος της παιδικής χαράς. Τέλος, εξέφρασε ένα πάγιο αίτημα δημιουργίας χώρου διαμονής των Ρομά, εκτός της οικιστικής ζώνης, σε ένα περιβάλλον με καταλληλότερες προδιαγραφές.

Με τη σειρά της η Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Μουρνιών δήλωσε ότι «η παιδική χαρά χρειάζεται προδιαγραφές Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σωστό δάπεδο και φράχτης ασφαλείας για τα παιδιά. Εκτός από τους Ρομά που κατασκηνώνουν στο σημείο, έχουμε πρόβλημα και με τα αδέσποτα που κυκλοφορούν. Η. Το σημείο είναι επικίνδυνο. Θέλουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά και όχι να πετάμε όργανα σε ένα χωράφι και να το ονομάζουμε παιδική χαρά».

Στο τέλος της συγκέντρωσης, υπεγράφη ψήφισμα από τους παρευρισκόμενους στο οποίο αναγράφονταν οι λόγοι διαμαρτυρίας τους και τα αιτήματά τους:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook