Με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στον τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ καταδικάζει την επίθεση που έγινε σε νοσηλεύτρια του ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Χανίων από ασθενή.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το περασμένο Σάββατο 16/09/2023, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, συνάδελφός μας νοσηλεύτρια δέχτηκε λεκτική και σωματική επίθεση από ασθενή με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Τομέα Χανίων καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά της συναδέλφου. Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι υγειονομικοί γίνονται αποδέκτες τέτοιων βάρβαρων συμπεριφορών.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Τομέας της Υγείας είναι υποστελεχωμένος, με αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό πολλές φορές των πολιτών. Όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ζητάμε από την πολιτεία να πάρει μέτρα αφενός για την ενίσχυση του Τομέα της Υγείας, αφετέρου για την προστασία των συναδέλφων υγειονομικών έτσι ώστε να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.»

Υπενθυμίζεται πως για τον ίδιο λόγο οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν προκηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη 21/9 και τις ώρες 11:00 – 13:00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook