Συνεδρίαση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης το συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Χανίων παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων του ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και βγήκε το συμπέρασμα ότι η πολιτική προστασία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Παράλληλα έγινε συζήτηση για τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν

Για την αναγκαιότητα της πρόληψης και της ετοιμότητας έκανε λόγο μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Κρήτης Μανώλης Παραβολιδάκης λέγοντας ότι «συζητήσαμε θέματα από την εμπειρία μας εδώ στην Κρήτη. Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη. Δικαιούμαστε να είμαστε έτοιμοι και όσο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που θα συμβούν σε μια αιφνίδια κατάσταση. Στα συντονιστικά ο κάθε φορέας οφείλει να γνωρίζει τις δικές του αρμοδιότητες το αντικείμενο του γιατί εμπλέκονται πάρα πολλοί φορείς. Εγώ καλούμε να συντονίζω όλους αυτούς τους ανθρώπους για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση η πρόληψη και η ετοιμότητα είναι αναγκαίες.

Ο ίδιος συνέχισε κάνοντας λόγω στο γεγονός ότι η κακοκαιρία daniel προσπέρασε την Κρήτη και τι θα γινόταν αν έφτανε στην λεκάνη της Μεσσαράς λέγοντας ότι «η λεκάνη της Μεσσαράς απέχει ελάχιστα από την Λιβύη. Θα μπορούσαν τα φαινόμενα να πλήξουν τη Μεσσαρά. Φανταστείτε τι. θα γίνεται εκεί στην πεδιάδα. Εμείς είμαστε οργανωμένοι, είμαστε έτοιμοι θα κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε στο κομμάτι της ετοιμότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις σημασία έχει η πρόληψη στο κομμάτι των έργων και της ετοιμότητας στο κομμάτι της μεταφοράς των πολιτών»

Με την σειρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και στην ετοιμότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε σχέση με τα ακραία φαινόμενα ενώ τόνισε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αντιπυρική περίοδο μέχρι τέλος Οκτώβρη «βλέπουμε επομένως ότι τα φαινόμενα διαδέχονται το ένα το άλλο και τις δασικές πυρκαγιές διαδέχονται πλημμύρες. Εμείς μπορεί να μην είχαμε πρόβλημα όπως η Θεσσαλία, παρόλα αυτά η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων βρίσκεται σε γενική επιφυλακή. Υπάλληλοι αρκετοί από τα Χανιά μετέβησαν στη Θεσσαλία, όπως και όπου άλλου ζητήθηκε και κλήθηκε η υπηρεσία μας για συνδρομή. Κάθε συμβάν που συμβαίνει αλλά δεν συμβαίνει στον νομό μας είναι μια ευκαιρία για εμάς να γίνουμε καλύτεροι και να προσταχτούμε ακόμα καλύτερα. Έχουμε τον σχεδιασμό μας και καθημερινά τον τροποποιούμε για γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Γνωρίζουμε ότι σε κάθε νομό υπάρχουν ευαίσθητες περιοχές, πχ στο νομό Χανίων ξέρουμε ότι η περιοχή στα Λιβάδια έχει πρόβλημα, ξέρουμε ότι η περιοχή στο Ακρωτήρι έχει πρόβλημα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, γνωρίζουμε και επικεντρωνόμαστε και σε αυτές τις περιοχές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook