Μιλώντας στο flashnews.gr η επικεφαλής του συνδυασμού “Δήμος Για Όλους” αναφέρθηκε στην απόφαση της να διεκδικήσει τον δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, τον χώρο της αυτοδιοίκησης σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση, να κατέβετε ως υποψήφια δήμαρχος κυρία Γιαννιδάκη;

Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη! Η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου! Εδώ γεννήθηκα ,εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μου ,σ’ αυτό τον τόπο έφτιαξα τη ζωή μου.Και πιστέψτε με ,αυτό που θέλω μόνο ,είναι να δω αυτόν τον τόπο να πηγαίνει μπροστά . Είναι ανάγκη ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων ,να βγει επιτέλους από τη αδράνεια ,τη μιζέρια και την εγκατάλειψη και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος. Με ρίζες βαθιές στους αιώνες. Με ομορφιές στη θάλασσα ,το βουνό τον κάμπο. Δεν πρέπει λοιπόν να χάσει άλλες ευκαιρίες. Δεν έχει άλλα περιθώρια!

Τι σημαίνει για σας ο χώρος της αυτοδιοίκησης;

Αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι ότι το παρόν και το μέλλον μας το φτιάχνουμε εμείς ,και λέω Εμείς γιατί χωρίς συνεργασία δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ο χώρος λοιπόν της αυτοδιοίκησης είναι ένας χώρος, στον οποίο μπαίνουν άνθρωποι με όρεξη να προσφέρουν στο τόπο τους .(Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι ,που θεωρούν την αυτοδιοίκηση σκαλοπάτι πολιτικής ανέλιξης). Πρωταρχικός στόχος λοιπόν ενός αυτοδιοικητικού ,είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου του. Με σεβασμό -διαφάνεια- λογοδοσία, με εξωστρέφεια . Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μαχητική ,να διεκδικεί ,να λύνει προβλήματα. Να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, να τους ανοίγει νέους δρόμους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης να έχει σχέδιο δράσης ,ώστε να κάνει πραγματικότητα το όραμα που έχει , να μπορεί να υπηρετεί όλους τους πολίτες ,χωρίς εξαιρέσεις χωρίς αποκλεισμούς! Άλλωστε το λέει και το σύνθημα στο πρόγραμμα μας: Να οραματίζεσαι -να σχεδιάζεις- να υλοποιήσεις!

Μια και αναφέρατε το πρόγραμμα σας θα ήθελα να μας πείτε δυο λόγια για τις προτεραιότητες που θέτετε, αν εκλεγείτε Δήμαρχος .

Ο δημότης είναι η προτεραιότητα μας! Η ποιότητα ζωής όλων των δημοτών και η βελτίωση στο μέγιστο βαθμό της καθημερινότητα τους. Να έχουμε ποιοτικό και σε επάρκεια νερό σε κάθε χωριό ,βατούς και ασφαλείς ενδοδημοτικούς και αγροτικούς δρόμους, σωστό αρδευτικό δίκτυο για να μη χάνουμε ούτε σταγόνα από το πολύτιμο αυτό αγαθό ,αξιοποιώντας βέβαια και το νερό των βιολογικών. Να έχουμε παντού καθαριότητα. Να αναπτύξουμε την κοινωνική πολιτική. Να ενισχύσουμε όλες τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες με στόχο την ανθρώπινη ευημερία. Βρεφονηπιακοί -σχολεία -ηλικιωμένοι ευάλωτες ομάδες ,όλοι να βρουν τη θέση που τους αξίζει, κάτω από την ομπρέλα προστασίας του Δήμου. Οι στόχοι μας είναι σαφείς . Στήριξη του πρωτογενή τομέα. Θωράκιση του δήμου μας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αστυνόμευση στο μέγιστο βαθμό. Αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας στον τουρισμό στον πολιτισμό. Ενίσχυση και στήριξη του κέντρο υγείας και των περιφερειακών ιατρείων του δήμου ,ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και έτσι να συμβάλουμε στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων! Η υγεία άλλωστε είναι το ύψιστο αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση. Να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να βρούν το χώρο τους για αθλητισμό! Να υπάρξει επιτέλους ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις ενότητες ,έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Επιτρέψτε μου εδώ να πω ότι επειδή δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που χρειάζονται την φροντίδα μας ,θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στο θέμα των αδέσποτων ζώων με ολική διαχείριση του προβλήματος

Βαδίζοντας στην τελική ευθεία στο δρόμο προς την κάλπη τι θα πείτε στους δημότες ;

Εγώ και η ομάδα μου , αυτή η εξαιρετική ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους μέσα από την καρδιά της κοινωνίας ,δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών τους. Δεσμευόμαστε ότι αν εγκρίνουν με την ψήφο τους το πρόγραμμα μας, θα δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί, να το υλοποιήσουμε με συνέπεια και σταθερότητα. Γιατί πάνω από το Εγώ ,βάζουμε το Εμείς !

Επενδύουμε στο μέλλον μας ,στα παιδιά μας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook