Μια 80χρονη Ρωσίδα έζησε ολόκληρη τη ζωή της με μια βελόνα μήκους πάνω από 3 εκατοστά σφηνωμένη στον εγκέφαλό της, όπως αποκάλυψαν έκπληκτοι γιατροί. Οι γιατροί στο απομακρυσμένο νησί Σαχαλίνη στον Ειρηνικό Ωκεανό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βελόνα πιθανότατα ήταν απόδειξη μίας αποτυχημένης προσπάθειας των γονιών της να τη σκοτώσουν ως νεογέννητο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Τέτοια περιστατικά δεν ήταν ασυνήθιστα κατά τη διάρκεια των ετών του λιμού: μια λεπτή βελόνα έμπαινε στο βρέγμα (σ.σ. το μέρος του κρανίου πάνω από το μέτωπο ενός νεογέννητου) για να βλάψει τον εγκέφαλο», έγραψε το Υπουργείο Υγείας της Σαχαλίνης, που ανέφερε την περίεργη υπόθεση, στο κανάλι του Telegram. «Το βρέγμα έκλεινε λίγο αργότερα, καλύπτοντας τα στοιχεία του εγκλήματος και το μωρό πέθαινε».

Στην περίπτωση της ηλικιωμένης ασθενούς, η βελόνα μήκους 3 εκατοστών τρύπησε τον αριστερό βρεγματικό λοβό της, αλλά αυτό «δεν οδήγησε στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», σημείωσαν αξιωματούχοι υγείας, σύμφωνα με την New York Post. Το βρέφος επέζησε, ενώ δεν παραπονέθηκε ποτέ για πονοκεφάλους λόγω της βελόνας που ήταν φωλιασμένη στον εγκέφαλό της.

Το αντικείμενο ανακαλύφθηκε φέτος μόνο αφού η γυναίκα πήγε σε κλινική για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Οι γιατροί αποφάσισαν να μην αφαιρέσουν τη βελόνα από τον εγκέφαλο φοβούμενοι ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει την ασθενή. Τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι η υγεία της γυναίκας δεν διατρέχει κίνδυνο. «Η κατάστασή της παρακολουθείται από τον ιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης», ανέφερε η δήλωση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook