Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της ισραηλινής πόλης Ασκελόν λίγα λεπτά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου της παλαιστιανιακής Χαμάς, η οποία είχε καλέσει τους πολίτες να την εγκαταλείψουν μέχρι τις 17:00.

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να αναγκάσει το λαό μας να αφήσει τα σπίτια του την λωρίδα της Γάζας, δίνουμε διορία τους κατοίκους της κατεχόμενης Ασκελόν να φύγουν πριν από τις πέντε απόψε. Εμείς σας προειδοποιήσαμε».

Λίγα λεπτά μετά τις 17:00 ο ουρανός της Ασκελόν γέμισε από ρουκέτες της Χαμάς, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, τον αμυντικό θόλο δηλαδή του Ισραήλ.

Πάνω από 1000 Ισραηλινοί νεκροί

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

Περίπου 150 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων απήχθησαν από την παλαιστινιακή οργάνωση κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην ισραηλινή επικράτεια.

Χθες το βράδυ το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απείλησε να εκτελέσει ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν χθες επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την ελευθερία για γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

Εκπρόσωπος του Μπεν Γκουριόν διέψευσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο επλήγη από ρουκέτες και πρόσθεσε ότι η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά. Νωρίτερα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, βομβάρδισαν το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν απαντώντας στις ισραηλινές επιδρομές με στόχο αμάχους.

Σε πάνω από 1.000 ανέρχεται ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο, ανέφερε σήμερα η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook