Με μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η οποία ξεχειλίζει από αγανάκτηση, ο ιατρός Γιάννης Κατσικογιάννης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σφακίων γνωστοποιεί πως υποβάλλει την παραίτησή του.

«Κάθε τέλος, μια καινούργια αρχή», είναι ο τίτλος της ανάρτησης με φωτογραφίες από δημοσιεύματα αναφορικά με το θέμα της υποχρέωσης του οπλίτη ιατρού που υπηρετεί στο ιατρείο της Αγίας Ρουμέλης, να κάνει εφημερίες στο Κ.Υ. στην Χώρα Σφακίων.

Σε κείμενο που έχει αναρτήσει ο κ. Κατσικογιάννης γίνεται εκτενής αναφορά στο τι συνέβαινε και τι συμβαίνει με την λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας στα Σφακιά, θέτοντας στην αιχμή του δόρατος τις πιέσεις που ασκήθηκαν προκειμένου να μην κάνει τις εφημερίες στο Κ.Υ. Σφακίων ο ιατρός της Αγ. Ρουμέλης.

Στο κείμενό του ο κ. Κατσικογιάννης, αφού ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας καταλήγει:

«Με την ελπίδα ότι τουλάχιστον δεν έθεσα την ζωή κανενός σε κίνδυνο αυτά τα 7 χρόνια, υποβάλλω την οριστική παραίτησή μου!»

Δείτε την ανάρτηση του διευθυντή του Κ.Υ. Σφακίων

Το κείμενο του Διευθυντή του Κ.Υ., ιατρού Γιάννη Κατσικογιάννη

«”Τα πιο όμορφα κάστρα πέφτουν πάντα από μέσα! “.

Το πρώην ΠΠΙ ΣΦΑΚΙΩΝ εξελίχθηκε σε ΚΥ τον Ιούλιο του 2021.Ως τότε, και αυτό, και τα πέριξ του Αγροτικά Ιατρεία, άνηκαν στο ΚΥ Βάμου!

Υπηρετώ τον τόπο αυτό από τον Αύγουστο του 2016 και είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χώρας Σφακίων. Με βάση λοιπόν την εμπειρία μου αυτή, θα ήθελα να αναφέρω τι συμβαίνει από τότε ως σήμερα.

Το ΠΙ Αγίας Ρουμέλης καλύπτεται ανελλιπώς από δύο αγροτικούς ιατρούς για 8 συναπτούς μήνες κάθε χρόνο. Από Μάρτη ως τέλος Οκτώβρη. Κι αυτό είναι ανεξάρτητο με το τι συμβαίνει στα υπόλοιπα Σφακιά. Έχει συμβεί επανειλημμένα να έχει η Αγία Ρουμέλη δύο γιατρούς, και όλα τα υπόλοιπα Σφακιά να έχουν μόνο έναν!

Για όλη την υπόλοιπη επαρχία εφημερευουμε εγώ κι ο Ηλίας από 15 μέρες τον μήνα, έχουμε ξεχάσει πως είναι τα παιδιά μας!Τον χειμώνα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ο γιατρός του, χωριού λόγω δραματικής μείωσης του πληθυσμού σε μονοψήφιο αριθμό, μεταφέρεται στην Χώρα, και επισκέπτεται την οικογένεια αυτή μια φορά την βδομάδα. Ήταν μια φορά το 15νθημερο,αλλα το κάναμε μια φορά την εβδομάδα. Στην εποχή μας ξέρετε βρίσκεις τα πάντα φτάνει να τα γκουγκλαρεις. Έψαξα λοιπόν και δεν βρήκα ούτε μια καταγγελία στον τύπο όσο η Αγία Ρουμέλη άνηκε στον Βάμο, πουθενά. Ακόμα και όταν ο Βαμος πήρε λόγω αναγκών και τους δύο γιατρούς τον χειμώνα, και δεν υπηρετούσαν ούτε καν στην Χώρα, δεν υπήρξε καμία απολύτως διαμαρτυρία. 

Όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας εμφανίστηκαν όταν δημιουργήθηκε το ΚΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΦΑΚΙΩΝ.Και να οι επιστολές, και να οι διαμαρτυρίες… Γκουγκλαρετε κι εσείς σας παρακαλώ να το δείτε.

Φετος με τον συνήθη τρόπο της αφορητης πίεσης, ο γιατρός της Αγίας Ρουμέλης θα μείνει και τον χειμώνα εκεί. Όμως όπως συμβαίνει σε όλη την χώρα, σε όλα τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να εφημερευει στο μητρικό Κέντρο Υγείας της Χώρας!Κανάλια, ιστοσελίδες, απειλές,δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι, και ένας που κινεί τα νήματα πίσω από αυτούς. Μια κατάσταση που δεν μπορώ εγώ να ανεχτώ άλλο.

Χρωστάω μια συγγνώμη στους Ανωπολίτες. Για να το κρατήσουμε όρθιο, σας στερησα το γιατρό σας. Όλο το καλοκαίρι παλευαμε 4 άνθρωποι παιδιά, και η γιατρός σας αποδείχτηκε απίστευτα καλή και βοήθησε να βγάλουμε το καλοκαίρι. Είμαστε αποκλεισμενοι από ειδικευομενους γενικής Ιατρικής, εντελώς αδικαιολογητα οπότε έπρεπε να βάλουμε πλάτη εγώ, ο Ηλίας, η Χαρά και η Αθηνά.

1)Παυλή φίλε μου μοναδικέ σε ευχαριστώ που με έφερες εδώ, και που είσαι πάντα δίπλα μου. 2)Γιάννη καλή νέα θητεία, σε ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη 3)Μανούσο αδερφέ μου ήσουν παντού και πάντα, σε ευχαριστώ για όλα 4)Βολούδη ποτέ δεν θα ξεπεράσω τον θάνατο σου φίλε και θα σου είμαι αιώνια ευγνώμων 5)Ηλία είσαι ο καλύτερος συνεργάτης που είχα ποτέ 6)Κοπαση χωρίς εσένα το απόλυτο χάος, 7)Νοσηλευτριες  μου σας ευχαριστώ που με ανεχτήκατε  8)Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που υπηρέτησαν μαζί μου και με έκαναν καλύτερο.

Με την ελπίδα ότι τουλάχιστον δεν έθεσα την ζωή κανενός σε κίνδυνο τα 7 αυτά χρόνια, υποβάλλω την οριστική παραίτηση μου!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook