Στη Λαυρεωτική, μία περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, βρέθηκε την Πρωτομαγιά ο πρόεδρος της ΝΔ, όπου μίλησε σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν άνεργοι, μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη ώστε να σταθεί η μεσαία τάξη όρθια και να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε «μείωση της ανεργίας κάτω από το μισό μέσα σε τρία χρόνια, μέσα από την υλοποίηση πολιτικών ανάπτυξης». «Προτεραιότητά μας, απόλυτη, είναι να σταματήσουμε, να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι μπορούμε να υποκινήσουμε ανάκαμψη που θα φτάσει τις 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Είναι εφικτό, είπε ο κ. Σαμαράς αν επιτευχθεί ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας: «Ανάπτυξη, που να αντέχει στον χρόνο και να επιταχύνεται με το πέρασμα του χρόνου… Για να βγούμε οριστικά και από την κρίση, και από τον υπερδανεισμό και από το Μνημόνιο».

Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε το σχέδιό του με ένα παράδειγμα:

«Να θυμάστε ότι για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ αυτό ισοδυναμεί με 45- 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και με ένα δισεκατομμύριο μικρότερο έλλειμμα.

Αν χρησιμοποιήσουμε τα δύο επόμενα χρόνια τα μισά περίπου (7 δισ.) από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (χωρίς τίποτε άλλο απ\’ ό,τι προβλέπει το πρόγραμμά μας για ανάκαμψη- συμβάσεις παραχώρησης υποδομών, ξεμπλοκάρισμα αυτοχρηματοδοτούμενων μέσω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κλπ.) αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί πρόσθετο ΑΕΠ της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων, τουλάχιστον.

Αυτό ισοδυναμεί με 7 μονάδες ΑΕΠ. Δηλαδή θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ή θα διασωθούν θέσεις που κινδυνεύουν, πάνω από 300.000! Αν ταυτόχρονα υπάρξουν και μέτρα ρευστότητας, αυτό θα είναι μόνιμο, όχι μια μόνο στιγμή. Και θα έχει διάρκεια, θα οδηγήσει σε Ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι για να πάρει μπρος η Οικονομία δεν αρκεί να πέσουν χρήματα από το ΕΣΠΑ, πρέπει να υπάρξει και η απαραίτητη ρευστότητα και εξήγησε: «Θα συμβεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με το εργαλείο ρευστότητας που ήδη συζητιέται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την πρόσθετη δανειοδότηση που θα πάρουν οι ελληνικές τράπεζες, όπως πήραν από τον Μ. Ντράγκι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές, με τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ κλπ».

Εξήγγειλε δύο πρόσθετα μέτρα που θα δημιουργήσουν επιπλέον ρευστότητα:

Την επιστροφή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες ύψους έξι δισεκατομμυρίων, εκ των οποίων περίπου τα πέντε ως το τέλος του χρόνου, και τη φορολογική αμνήστευση για την επιστροφή καταθέσεων μαζί με κάποια πρόσθετα μέτρα για την εγγυοδοσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη μείωση της φοφορλογίας: «Σταδιακά μείωση των φορολογικών συντελεστών, που θα αρχίσει με 15% για τα νομικά πρόσωπα και θα φτάσει σε μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών σε επίπεδα που δεν υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα. Αυτό είναι αληθινή επανάσταση!» είπε.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι για να υπάρξει απασχόληση, πρέπει να υπάρξουν επιχειρήσεις. «Και για να υπάρξουν επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις, δεν μπορούμε εμείς να τις φορολογούμε τριπλάσια απ\’ ό,τι κάνουν οι γειτονικές μας χώρες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «όλα αυτά τα μέσα τα έχουμε στη διάθεσή μας Όλα αυτά δεν τα απαγορεύει η δανειακή σύμβαση. \’Αρα μπορούμε να τα κάνουμε. Θα συνοδευτούν από αληθινά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες -μαρίνες, νέες υποδομές τουρισμού, ενέργεια, καθετοποίηση- μεταποίηση προϊόντων και σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο απαραίτητηες προυποθέσεις: Το χτύπημα της γραφειοκρατίας, στο οποίο, είπε, δίνουμε τη μέγιστη προτεραιότητα, μαζί με τη σταδιακή μείωση των φόρων. Και να μην ληφθούν άλλα υφεσιακά μέτρα, όπως οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook