Με μια ατζέντα πλούσια σε δράσεις για τα μέλη του οικονομικού επιμελητήριου, την τοπική οικονομία, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα θέτει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο συνδυασμός Δημοκρατική Κινηση Οικονομολόγων – Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο. – Σ).

Με επικεφαλής τον Γιώργο Φραγγεδάκη, επιχειρηματία, σύμβουλο επιχειρήσεων, πτυχιούχο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΑΠ, ο συνδυασμός (ΔΗ.ΚΙ.Ο. – Σ) παρουσιάζει τις δράσεις που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του. Δράσεις που προσανατολίζονται στην επιμόρφωση των μελών, την συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, την ανάπτυξη λογισμικών, την ανεύρεση και ανάπτυξη νέων επιχιερηματικών ιδεών αλλά και προτάσεις που θα βοηθήσουν στην πράξη και στην καθημερινότητα τους τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

«Συγκεκριμένα ο συνδυασμός (ΔΗ.ΚΙ.Ο. – Σ) θα προχωρήσει σε δράσεις για λεπτομερή καταγραφή θεμάτων της καθημερινότητας των λογιστών, εφοριακών, μελετητών, ακάδημαικών, τραπεζικών και ιδιωτικών υπαλλήλων όπως και στην ανάπτυξη προτάσεων για απλοποίηση των διαδικασιών για τους λογιστές και τους μελετητές. Παράλληλα θα εφαρμόσουμε την «ασθένεια λογιστή και μελετητή» η οποία θα προβλέπει την παράταση καταληκτικών ημερομηνιών (πληρωμών, δηλώσεων κλπ) σε περίπτωση αποδεδειγμένης ασθένειας» αναφέρει ο κ. Φραγγεδάκης.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΔΗΚΙΟ-Σ προσθέτει ότι « στόχος μας θα είναι και δράσεις επιμόρφωσης των μελών μας με σεμινάρια λογιστικής βασισμένα στα νέα πρότυπα, σε τμήματα δύο ταχυτήτων (βασικό και προχωρημένο επίπεδο γνώσεων) καθώς και σεμινάρια λογιστικής για επιχειρηματίες ώστε οι τελευταίοι να αποκτήσουν βασικές γνώσεις λογιστικής. Παράλληλα θα πραγματοποιούμε σεμινάρια ελεγκτικής, σεμινάρια Management για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας καθώς και σεμινάρια εξωστρέφειας και αειφόρου ανάπτυξης των επιχειρήσεων».

Ο κ. Φραγγεδάκης συνεχίζει λέγοντας ότι « παράλληλα επιθυμία μας είναι και η ανάπτυξη νέων ιδεών, γι’ αυτό το λόγο θα δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα κατάθεσης νέων επιχειρηματικών ιδεών για ανεύρεση επενδυτών, ανεύρεση συνεργατών για την περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών αυτών όπως και η ανεύρεση στελεχών».

Ο επικεφαλής της ΔΗΚΙΟ-Σ συνεχίζει τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του θα επιδιώξει τη συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και την ανάπτυξη δράσεων όπως « η δημιουργία εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων ανάπτυξης των δεξιοτήτων των μελών μας, ανάλυση της τοπικής οικονομίας με κατάρτιση ετήσιων αποτελεσμάτων, επισήμανση κινδύνων και διατύπωση προτάσεων βελτίωσης και παρουσίαση βραχυχρόνιων προβλέψεων επόμενης περιόδου για κάθε τομέα της τοπικής οικονομίας».

Τέλος ο κ. Φραγγεδάκης καταλήγει ότι ο ΔΗΚΙΟ-Σ θα προχωρήσει και σε δράσεις για την ανάπτυξη λογισμικών όπως « πρόγραμμα αυτοματοποιημένης διαχείρισης, τιμολόγησης και ενημέρωσης πελατολογίου για λογιστές, πρόγραμμα αυτοματοποιημένης εισαγωγής δεδομένων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ & Αναπτυξιακού νόμου στη βάση του υπουργείου, πρόγραμμα ελεγχόμενης επικοινωνίας λογιστών με ΔΟΥ, ΑΑΔΕ, υπουργείο, για άμεση και κοινή πληροφόρηση για όλους, πρόγραμμα αυτόματης ανάλυσης των δεδομένων των επιχειρήσεων, ώστε να παρέχει στους επαγγελματίες φορολογούμενους αυτοματοποιημένη φορολογική εικόνα της επιχείρησης, προτάσεις βελτίωσης, καθώς και εικόνα της πιστοληπτικής ικανότητας της επιχείρησης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook