«Δίνουμε το αίμα μας, παίρνουμε υποσχέσεις». Με αυτά τα λόγια οι αστυνομικοί των Χανίων, πραγματοποιήσαν σήμερα ένστολη διαμαρτυρία σε μια προσπάθεια αφενός να δηλώσουν παρόντες στο πλάι τους 31χρονου συναδέλφου τους αστυνομικού που δίνει μάχη για τη ζωή του και αφετέρου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους προς την εκάστοτε κεντρική εξουσία που διαχρονικά δείχνει ατολμία τόσο να αποφασίσει για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος όσο και να αντιμετωπίσει τη βία στα γήπεδα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Στέλιος Σεληνιωτάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι για το φαινόμενο της βίας, όλοι έχουν ευθύνες και όλοι πρέπει να μεριμνήσουν για τη βελτίωση της κατάστασης: «Γιατί θύμα σε αυτή την κατάσταση ήταν ο Γιώργος, θύμα ήταν ο Λαζαρίδης, ο Σπανουδάκης, ο Μπερτσουλάκης, ο Λουπασάκης. Έξω στο μνημείο έχουμε 4 νεκρούς που έκαναν τη δουλειά τους την ώρα της εργασίας τους, αυτό και μόνο αποδεικνύει την επικινδυνότητα του επαγγέλματός. Δεν υπάρχει κάποια βούληση για να προχωρήσει το θέμα αυτό. Παίρνουμε μόνο υποσχέσεις όμως έχουμε βαρεθεί να ακούμε υποσχέσεις. Υποτίθεται γίνονται κάθε τόσο επιτροπές. Ποια επιτροπή να χρειαστεί να έρθει για να μας πει ότι το επάγγελμά μας είναι επικίνδυνο;»

Από την πλευρά των αποστράτων, ο κ. Γρηγόρης Καλογιαννάκης, τόνισε πως το επάγγελμα του αστυνομικού είναι πολύ πιο επικίνδυνο σήμερα σε σχέση με το παρελθόν.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook