Την διαβεβαίωση του ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δυο Εφετείων Κρήτης έδωσε και πάλι χθες ο υφυπουργός δικαιοσύνης Ιωάννης Μπουγάς κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο δικαιοσύνης και αφορούσε το δικαστικό χάρτη Κρήτης.

Παράλληλα στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η αναβάθμιση κάποιων Ειρηνοδικείων σε περιφερειακά Πρωτοδικεία ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης Πρωτοδικείου στην Κρήτη.

Τέλος στην σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι τέσσερις πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της Κρήτης και οι βουλευτές κα. Σέβη Βολουδάκη, κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και κ. Λευτέρης Αυγενάκης τέθηκε και το ζήτημα υποστελέχωσης των δικαστηρίων του νησιού.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων για την σύσκεψη αναφέρει ότι «την Δευτέρα 8/1/2024 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σύσκεψη που αφορούσε το Δικαστικό χάρτη της Κρήτης. 

Συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου και η Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου καθώς και 0 Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης και οι βουλευτές, Σέβη Βολουδάκη και Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης. 

Εκ μέρους του αρμόδιου για το Δικαστικό χάρτη της Ελλάδος, Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα, ξαναδόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης Εφετείου στην Κρήτη, ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης Πρωτοδικείου στην Κρήτη και ότι Ειρηνοδικεία όπως το Ειρηνοδικείο Βάμου θα αναβαθμιστούν σε περιφερειακά Πρωτοδικεία. 

Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων ενημέρωσαν την ηγεσία του Υπουργείου για την αναγκαιότητα στελέχωσης των Πρωτοδικείων Κρήτης με δικαστικούς υπαλλήλους ένεκα των υφιστάμενων οργανικών κενών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook