Την απόσυρση της πρότασης της δημοτικής αρχής Ηρακλείου για τα δημοτικά τέλη ζητάει η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου μέσα από μια ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζουν η πρόταση αυτή θα φέρει έως και «αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που φτάνουν μεσοσταθμιστικά το 48% σε σχέση με τις σημερινά δημοτικά τέλη» ενώ ζητούν να μην γίνει καμία αύξηση την στιγμή που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο.

Παράλληλα καταγγέλλουν την δημοτική αρχή ότι «αποκλείει από τη διαβούλευση μαζικούς φορείς εργαζόμενων της πόλης μας που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με  αυξήσεις στα δημοτικά τέλη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σαν να μην πέρασε μία μέρα, έρχεται, η νέα δημοτική Αρχή να πάρει την σκυτάλη από την  προηγούμενη φέρνοντας αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που φτάνουν μεσοσταθμιστικά το 48% σε σχέση με τις σημερινά δημοτικά τέλη. Παράλληλα αποκλείει από τη διαβούλευση μαζικούς φορείς εργαζόμενων της πόλης μας που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με  αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. 

Όπως η προηγουμένη έτσι και η σημερινή δημοτική αρχή, εάν φέρει στο δημοτικό  συμβούλιο την πρόταση αυτή θα πάρει την απάντηση της από το λαό της πόλης μας! Ούτε  ένα ευρώ επιπλέον για χαράτσια και φόρους! Φτάνει πια, έχουμε πληρώσει αρκετά δεν θα  πληρώσουμε περισσότερα! 

Είναι πρόκληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ηρακλείου, την ίδια περίοδο που η ακρίβεια  τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, που ο λαός μας κόβει και από τα βασικά γιατί ο μισθός του  φτάνει οριακά για το πρώτο 20ημερο του μήνα και πληρώνει το 95% της κρατικής  φορολογίας, να του ζητάει να βάλει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη στο όνομα του  «εξορθολογισμού» βαφτίζοντάς την προτεινόμενες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη «πιο  δίκαιες».  

Η σημερινή δημοτική διοίκηση, όπως και όλες οι προηγούμενες και τα στελέχη τους που  βρίσκονται και σήμερα στο τιμόνι του Δήμου, υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική της  ανταποδοτικότητας και της αποδοχής της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης στους  δήμους και των επιπλέον χαρατσιών σε εργατικές λαϊκές οικογένειες και μικρούς  επαγγελματίες. Αυτή η πολιτική είναι και η βασική αιτία που έχει φέρει την κατάσταση των  οικονομικών του Δήμου σε αδιέξοδο και τώρα θέλουν να τη φορτώσουν στον Ηρακλειώτη. 

Οι άνθρωποι του μεροκάματου που κατοικούμε και εργαζόμαστε στο Δήμο Ηρακλείου, οι  εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε ήδη φορολογηθεί μια και δυο  φορές. Δεν έχουμε να πληρώσουμε για μια ακόμα φορά. Έχουμε δικαίωμα να  απολαμβάνουμε ποιοτικές υπηρεσίες, χωρίς να επιβαρυνόμαστε.  

Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια και με τα χαράτσια, με τους χαμηλούς μισθούς και τα  εξαντλητικά ωράρια, με την ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση βασικών κοινωνικών  υπηρεσιών όπως για παράδειγμα οι ελάχιστες θέσεις για τα παιδιά μας στους δημοτικούς  παιδικούς σταθμούς! 

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε: 

-Καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των δημοτικών τελών. Να παρθεί  πίσω η πρόταση της δημοτικής αρχής. 

-Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000  ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ΑμΕΑ, ανέργων, πολύτεκνων τρίτεκνων, μονογονεϊκών  και ευπαθών οικογενειών. 

-Γενναία αύξηση δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, π.χ. τράπεζες, αλυσίδες  σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, εργοστάσια κλπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook