Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στέκεται στο πλευρό των αγροτών που διαμαρτύρονται έχοντας πάγια αιτήματα.

Η ανακοίνωση στήριξης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου βρέθηκε την Κυριακή 11 Φλεβάρη μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους στο πλευρό των αγροτών που για τρίτη ημέρα παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο στα Πεζά.

Εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες αυτές τις μέρες!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα.

O αγώνας μας είναι κοινός γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο! Αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες που μας έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς , που καταργούν το 8ωρο το 5ημερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες! Αντίπαλοι μας είναι οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι οι ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων supermarket, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια.

Γιατί είναι αυτοί που αγοράζουν τσάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι! Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα μας, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη που μαζικά βγαίνουν στους δρόμους αυτές τις ημέρες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους και να έχουμε και εμείς φθηνά τρόφιμα.

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί η σοδειά τους από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που βασίζεται στο «πάμε και όπου βγει», που αφήνει απροστάτευτο το λαό από φυσικές καταστροφές υπολογίζοντας ως κόστος την ανθρώπινη ζωή , χωρίς να δίνει δεκάρα για το βιός και τη περιουσία του λαού.

Στις 28 Φλεβάρη είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας μέσα στους χώρους δουλειάς στη μεγάλη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος , με τους αγώνες των αγροτών στα μπλόκα και στο νομό μας , τους αγώνες των παιδιών μας που βρίσκονται και αυτά στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να έχουν πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές.

Γιατί εμείς στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

απαντάμε ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ και το κάνουμε πράξη!

ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook