Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με ανακοίνωση της αναφέρεται στην απόφαση της ΔΕΠΑΝΑΛ για αύξηση των τιμών στάθμευσης για εργαζόμενους του αεροδρομίου Ηρακλείου με αποτέλεσμα να πλήττονται οικονομικά όσοι εργάζονται εκεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί το ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ να πάρει πίσω την πρόταση για μείωση των θέσεων στάθμευσης και της έκπτωσης στο χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Είναι απαράδεκτο με βασικό επίδικο το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου να περάσει τη μείωση των θέσεων στάθμευσης για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο από 400 σε 200 και μάλιστα με αύξηση της τιμής από 30€ σε 42€ για όσους καταφέρουν να πάρουν μια μηνιαία κάρτα.

Η ΔΕΠΑΝΑΛ λειτουργώντας αυστηρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ΑΕ, με τη βούλα του Δήμου Ηρακλείου αξιοποιεί επιχειρηματικά μια δημοτική περιουσία  που θα έπρεπε να διατίθεται δωρεάν για τις ανάγκες στάθμευσης των εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν στο δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας. Σκοπός είναι να αυξηθεί το μερίδιο στην πίτα των κερδών από τον τουρισμό. Κέρδη που για μια ακόμη φορά επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι – δημότες.

Μέσα σε όλη την αρνητική κατάσταση που διαμορφώνει η ακρίβεια, είναι απαράδεκτο μία δημοτική επιχείρηση να κοιτάζει πως θα βγάλει κέρδος από τον ιδρώτα των εργαζομένων του αεροδρομίου, εκμεταλλευόμενοι ένα ζήτημα όπως αυτό της στάθμευσης, που αποτελεί ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, καθώς οι υπάρχοντες χώροι αξιοποιούνται από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί. Την ίδια ώρα μάλιστα που επιτρέπεται κανονικά στις εταιρείες rent a car να παρκάρουν εκεί τα διαθέσιμα προς ενοικίαση αυτοκίνητα, αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Το σωματείο μας επανειλημμένα έχει κάνει παρεμβάσεις στο ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ και στο Δημοτικό Συμβούλιο με βασικό αίτημα την δωρεάν στάθμευση των εργαζομένων! Κάτω από τη δική μας παρέμβαση εξασφαλίστηκε η δωρεάν στάθμευση στο χώρο του πρώην Ικάριου γηπέδου, ενώ ήταν να δοθεί εξ ολοκλήρου στα τουριστικά λεωφορεία.

Δε μένουμε εδώ! Δυναμώνουμε από τώρα τον αγώνα, έτσι ώστε οι εποχικοί εργαζόμενοι μπροστά και στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου να παλέψουν για:

Καμία μείωση των θέσεων στο δημοτικό πάρκινγκ. Καμία αύξηση των τιμών. Δωρεάν στάθμευση για όλους όσους εργάζονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook