Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος συναδέλφου τους εξέδωσε η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νομού Χανίων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι η συγκεκριμένη επίθεση ήταν πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο την ζωή κάποιου ανθρώπου καθώς και του ίδιου του αστυνομικού δείχνοντας όπως αναφέρουν την επικινδυνότητα του επαγγέλματος τους για ακόμα μια φορά. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση συγχαίρουν τους συναδέλφους τους για την εξιχνίαση

 Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Α΄ Σταθμού Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ. και του Τ.Α.Ε. Χανίων.

Συγκεκριμένα η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των συναδέλφων μας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης έκρηξης από αδίστακτους δράστες, στην οικία συναδέλφου μας στα Χανιά και την σύλληψη δύο (2) ημεδαπών κατηγορουμένων, για κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και ξένα πράγματα.

Ειδικότερα μεταμεσονύχτιες ώρες εχθές (24-01-2024) πραγματοποιήθηκε έκρηξη σε πυλωτή διώροφης κατοικίας σε περιοχή του Δήμου Χανίων, κατά την οποία προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές, σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) δίκυκλες μοτοσυκλέτες ιδιοκτησίας τριών (3) ημεδαπών. Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε η χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου από τους δράστες.  Το εν λόγω όχημα, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή, εντοπίσθηκε σε περιοχή του Δ. Αποκορώνου από Αστυνομικούς του Α΄ Σταθμού Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, εχθές το απόγευμα, οδηγούμενο  από ημεδαπό, όπου και ακινητοποιήθηκε. Εν συνεχεία αστυνομικοί της ως άνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τ.Α.Ε. Χανίων, οδήγησαν οδηγό και εν λόγω όχημα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τα περαιτέρω.

 Ακολούθως, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εντοπίσθηκε  και έτερος ημεδαπός σχετιζόμενος με την υπόθεση.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δύο ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, δύο (2) κινητά τηλέφωνα , μαχαίρι και βολίδα πυροβόλου όπλου ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Εν κατακλείδι καταδικάζουμε κάθε μορφή επίθεσης κατά των συναδέλφων μας λόγω της υπηρεσιακής τους δράσης από ομάδες του υποκόσμου! Με την υπόθεση της έκρηξης αυτής, στην οικία του συναδέλφου μας, ένεκα της αστυνομικής του ιδιότητας, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του ίδιου ή μέλους της οικογενείας του , καταδεικνύεται για ακόμη μία φορά, το πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είναι το επάγγελμά μας. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ όχι μόνο εν ώρα υπηρεσίας αλλά και εκτός αυτής όπως στην προκειμένη  περίπτωση!  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook