Το παιχνίδι εξαρχής ήταν δύσκολο για τον ΟΦΗ που πήγε ν’ αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ενώ ακολουθεί ο δεύτερος προημιτελικός κόντρα στον Παναιτωλικό ωστόσο τρία παιδικά λάθη της άμυνας του έφεραν το τελικό 3-0 από την Ένωση.

Ο ΟΦΗ που με την ήττα του στη Νέα Φιλαδέλφεια παραμένει στην 10η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς και πλέον ακολουθούν δύο απαιτητικά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο όπου δεν υπάρχουν άλλα αποτελέσματα εκτός από την πρόκριση κόντρα στον Παναιτωλικό και τη νίκη επί της Κηφισιάς την επόμενη Κυριακή στο “Γεντί Κουλέ”.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο Πόνσε, ο οποίος σκόραρε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του (28′, 67′), με τον Φαν Βέερτ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Το ματς

Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν προφανές πως ο ΟΦΗ έπρεπε να είναι σοβαρός αμυντικά και να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να μπει στην περιοχή του και πράγματι για 28 λεπτά το πέτυχε αφού οι γηπεδούχοι γίνονταν απειλητικοί μόνο μέσα από σέντρες και στατικές φάσεις. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο σε μια φάση όπου ο ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στον Λουίζ Φελίπε, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και άνοιξαν το σκορ με γκολ του Πόνσε.

Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και στο δεύτερο 45λεπτο ο ΟΦΗ βγήκε πιο επιθετικά ψάχνοντας τις δικές του ευκαιρίες.

Στο 55ο λεπτό ο Λουίζ Φελίπε έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-1 με το σουτ του να αποκρούεται από τον Στάνκοβιτς και στο 68′ ήρθε το 2-0 έπειτα από λάθος συνεννόηση της άμυνας του ΟΦΗ με τον Σωτηρίου με τον Αργεντινό να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ο ΟΦΗ στην συνέχεια έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες με τους Ντίκο και Γαγιέγος και στο 93′ ο Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι που το πήρε πίσω έπειτα από την παρέμβαση του var ωστόσο στο 95′ ήρθε το 3-0 έπειτα από παιδικό λάθος του Λαμπρόπουλου που έχασε την μπάλα από τον Φαν Βέερτ που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

Γκολ: 28′, 67′ Πόνσε, 90+4΄Φαν Βέερτ
Κίτρινες: Ριέρα (ΟΦΗ), Πήλιος (ΑΕΚ), Μάνταλος (ΑΕΚ)
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Βοηθοί:
 Τρύφωνας Πετρόπουλος, Ανδρέας Μεϊντανάς
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικόγιαννης
VAR: Βασίλειος Φωτιάς

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Άμραμπατ (74′ Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα (74′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74′ Φερνάντες)– Τσούμπερ (74′ Αραούχο), Πόνσε (85′ Φαν Βέερτ)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου – Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον – Γκλάζερ (77′ Μεγιάδο), Γκαγιέγκος – Μπακού (65′ Ντίκο), Μπάκιτς (77′ Αποστολάκης), Αμπάντα (46′ Ριέρα) – Φελίπε (73′ Θεοδοσουλάκης).

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook