Το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου στην Τακτική Συνεδρίασή του στις 07/02/2024 και μετά από πρόταση του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Παρτσαλάκη Αντωνίου για έκδοση ψηφίσματος στήριξης στα αιτήματα των αγροτών, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών που αφορά στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλά και στα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας μας.

Την ώρα που το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί, οι αγρότες πωλούν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές και χωρίς ουσιαστικές αποζημιώσεις απέναντι στις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που προκαλούνται από διάφορες ασθένειες που αποδεκατίζουν τις καλλιέργειες και τα ζώα τους.

Το γεγονός αυτό έχει εξουθενώσει τους αγροτοπαραγωγούς της χώρας μας και γι’ αυτό καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα τα οποία θα συμβάλουν έμπρακτα στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα, όπως την επιβολή εντατικών και στοχευμένων ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζουν τη μείωση της διαφοράς τιμής των προϊόντων από τη στιγμή της παραγωγής τους μέχρι τη διάθεσή τους στο ράφι».

Το παρόν ψήφισμα να γνωστοποιηθεί στην Πανχανιώτικη αγροτική κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού, στους κ.κ. υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στους κ.κ. βουλευτές του νομού Χανίων, στον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook