Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο Βρετανός τραπεζίτης Jacob Rothschild, που ήταν μέλος μίας από τις πιο γνωστές τραπεζικές δυναστείες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Guardian, η οικογένεια του μέσω ανακοίνωσης έκανε γνωστή την είδηση της απώλειας, ενώ σημείωσε πως ήταν «ένας εξαιρετικά επιτυχημένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος, υποστηρικτής των τεχνών και του πολιτισμού, ένας αφοσιωμένος δημόσιος λειτουργός, ένας ένθερμος οπαδός φιλανθρωπικών σκοπών στο Ισραήλ και της εβραϊκής κουλτούρας, ένας ενθουσιώδης υπέρμαχος του περιβάλλοντος και πολυαγαπημένος φίλος, πατέρας και παππούς».

Σημειώνεται, ότι ο Jacob Rothschild γεννήθηκε στο Berkshire το 1936 και σπούδασε στο Eton College, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην ιστορία στο Christ Church της Οξφόρδης.

Έγινε μέλος της οικογενειακής τράπεζας το 1963 αλλά έφυγε το 1980 μετά από ρήξεις με την ξαδέρφη του Έβελιν ντε Ρότσιλντ. Συνέχισε να χτίζει τη δική του οικονομική αυτοκρατορία στο City του Λονδίνου, ιδρύοντας το επενδυτικό trust RIT Capital, του οποίου προήδρευσε μέχρι το 2019.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook