Εκδήλωση για τον 1 χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιεί η ΚΝΕ Χανίων την Κυριακή. Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 μμ στην καφετέρια Ντεμέκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρει:

Η ΚΝΕ από τη πρώτη στιγμή μετά το έγκλημα στα Τέμπη κάλεσε τη νεολαία να δώσει τρόπο στην οργή, οργανώνοντας πολύμορφες παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις για να εκφράσει τα συναισθήματα και τις διεκδικήσεις της.

Χαιρετίζουμε τους μαθητές που κατέβηκαν στους δρόμους των Χανίων, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στην απεργία των εργαζομένων. Ένωσαν την φωνή τους,μαζί με τους αγρότες, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους σε ένα τεράστιο ποτάμι που ξεκάθαρα δήλωσε ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!       

Χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία σχολείων που σχημάτισαν χαρακτηριστικές λέξεις με τις τσάντες τους, που κράτησαν μπαλόνια για τη μνήμη των νεκρών, που με αποχή και κατάληψη δώσανε το μήνυμα τους. Και φέτος «γεννήθηκαν» τα συνθήματα και οι εικόνες που έδωσαν δύναμη και πνοή στους μεγαλειώδεις αγώνες λαού και νεολαίας όπως πριν από ένα χρόνο, όταν «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή».

Ο λαός και η νεολαία έζησαν «νέα Τέμπη»: Πίσω από κάθε επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή με τα ανύπαρκτα μέτρα πολιτικής προστασίας. Πίσω από τις δυσκολίες, τη φτώχεια και την πείνα ακόμα και αυτών που εργάζονται στις μέρες μας κρύβεται η κυρίαρχη πολιτική. Ήρθαμε και ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με το δίλημμα που τόσο θλιβερά και εξοργιστικά ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών: Με τα κέρδη τους ή με τη ζωή!

Έτσι, στα πλαίσια της πλατιάς παρέμβασης που πραγματοποιεί η ΚΝΕ μπροστά στον έναν χρόνο από εκείνο το βράδυ που δυο τρένα συγκρούστηκαν πηγαίνοντας για πάνω από 12 λεπτά στις ίδιες ράγες η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 3/3 στις 7 το απόγευμα στο Ντεμέκ με θέμα «Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Δε φεύγει ο θυμός, δε σβήνει η οργή, είτε με τα κέρδη τους είτε με τη ζωή.». Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Φαίδρα Κυριαζοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Κρήτης ΚΝΕ. Καλούμε όλους τους μαθητές να έρθουν να συζητήσουμε κι έπειτα να απολαύσουμε τη συναυλία με το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook