«Την Κυριακή 3 Μαρτίου νέοι, φίλοι και μέλη της ΚΝΕ παρακολούθησαν την εκδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη που πριν από ένα χρόνο συγκλόνισε καθένα.

Μαθητές και γονείς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για το έγκλημα που εξηγούσε το χρονικό του, τις ευθύνης των κυβερνήσεων ανά τα χρόνια, της εταιρείας και των κερδών της, του αστικού κράτους που επιλέγει να μη λύνει τα καθημερινά προβλήματα μας.

Η ομιλήτρια της εκδήλωσης, Φαίδρα Κυριαζοπούλου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ ανέφερε χαρακτηριστικά για τη δημιουργία της Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε το ΚΚΕ για «να οδηγηθούμε στα πραγματικά αίτια και υπευθύνους. Δηλαδή όλων όσων συνέβαλλαν στον προδιαγεγραμμένο έγκλημα και στις συνολικότερες αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών. Αυτές τις ευθύνες φέρνει το ΚΚΕ στην βουλή, κάνοντας
πράξη την απαίτηση των συγγενών των θυμάτων.» Ειδικότερα για τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής που «ζητούν διερεύνηση σε βάθος 15ετίας, γυρίζουν την πλάτη στους δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας που διαδήλωναν με το σύνθημα “ότι το έγκλημα αυτό έχει ιστορία”.»

Για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σημειώθηκε ότι «η κυβέρνηση αντί να λύσει τα προβλήματα φέρνει νέα δώρα στους μαθητές, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των ακροδεξιών κομμάτων! Ετοιμάζεται να ψηφίσει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Όσοι μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά θα μπορούν να αγοράζουν σπουδές, πτυχίο και μέλλον χωρίς κόπο, ενώ αντίθετα οι πολλοί θα έρχονται αντιμέτωποι με την ΕΒΕ, την Τράπεζα Θεμάτων. Το Υπουργείο Παιδείας λέει ξεκάθαρα στους μαθητές: Με 10.000 μόρια δεν θα μπορείς να σπουδάσεις! Αντίθετα με 10.000 ευρώ θα μπορείς!».

Τέλος, η ομιλήτρια κάλεσε τους μαθητές να ενώσουν την φωνή τους με τους φοιτητές, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνηση δίνοντας το επόμενο ραντεβού στις 8 Μάρτη, την ημέρα ψήφισης του.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Εναλλασσόμενη Τάση»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook