Γλυκόπικρη γεύση αφήνει στον ΟΦΗ το 2-2 με τον Παναθηναϊκό. Από την μια έχασε την ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη νίκη καθώς προηγήθηκε δυο φορές και μάλιστα την δεύτερη στο 80′, αλλά από την άλλη έδειξε μετά από καιρό δυνατός και τολμηρός.

Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με τον Χιμένεθ στο 21′ βάζοντας φωτιά στο κατάμεστο Γεντί Κουλέ, αλλά τα πανηγύρια κράτησαν 14 λεπτά, καθώς στο 35′ ο Ιωαννίδης έφερε το ματς στα ίσια. Οι μελανόλευκοι πήραν ξανά προβάδισμα στο 80′ με το πέναλτι του Ισέκα, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Σπόραρ απάντησε εκ νέου για τους πράσινους.

Πως παρατάχθηκε ο ΟΦΗ

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον ΟΦΗ με το γνώριμο 4-2-3-1 δίνοντας φανέλα βασικού σε Αποστολάκη, Χιμένεθ. Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον με τους Μεγιάδο, Μπάκιτς τα δύο αμυντικά χαφ, ο Χιμένεθ σε ελεύθερο ρόλο και οι Αποστολάκης, Μπάκου, Ισέκα στην επίθεση.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ν’ απειλει πρώτος στο 1ο λεπτό με το σουτ του Λάρσον να φεύγει μόλις άουτ ενώ στην συνέχεια ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε εκείνο του Ισέκα.

Ο ΟΦΗ είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μπάουμαν με τον Παναθηναϊκό να μην απειλεί καθόλου. Με σωστή ισορροπία στις γραμμές του και άριστο διάβασμα του παιχνιδιού, δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί ενώ ο ίδιος έβρισκε διαδρόμους προς την περιοχή του Ντραγκόφσκι και τελικά μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Χιμένεθ κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Ισπανός με μια προσωπική ενέργεια, άδειασε τον αντίπαλο του και με άψογο πλασέ παραβίασε την εστία του Ντραγκόφσκι βάζοντας φωτιά στο “Γεντί Κουλέ”.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει, ο ΟΦΗ είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και τελικά στην μοναδική του φάση σε όλο το πρώτο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 32ο λεπτό. Ο Μπερνάρ βρέθηκε έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, δεν τον πρόλαβε κάποιος παίκτης με αποτέλεσμα να κάνει την κάθετη πάσα για τον Ιωαννίδη που με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ να δείχνει να έχει προθέσεις να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Δέλλας φρέσκαρε την ενδεκάδα του ΟΦΗ περνώντας στο παιχνίδι Αμπάντα, Ριέρα αντί των Χιμένεθ, Αποστολάκη. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έπαιζε μονότενα ψάχνοντας μόνο τον Ιωαννίδη και από πάσα του Μπερνάρ ο πρώτος σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ. Στο 64′ ο ΟΦΗ είχε την δική του στιγμή όταν μετά την πάσα του Αμπάντα, ο Ριέρα έκανε το σουτ με την μπάλα να βγαίνει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απειλούσε μόνο μέσα από στατικές φάσεις και στο 79′ ήρθε το προβάδισμα για τον ΟΦΗ όταν ο Λάρσον κέρδισε το πέναλτι, ο Ισέκα ανέλαβε την εκτέλεση δίνοντας το προβάδισμα για τον ΟΦΗ με τον Βέλγο να κάνει το 2-1 ωστόσο στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η ισοφάριση όταν μετά από φάση διαρκείας ο Σπόραρ έκανε το 2-2.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2

Γκολ: 21′ Χιμένεθ, 80′ πεν. Ισέκα / 35′ Ιωαννίδης 83′ Σπόραρ

Κίτρινες κάρτες: Θοράρινσον, Βούρος, Μπάκιτς, Αμπάντα, Ισέκα – Βαγιαννίδης, Μπακασέτας

Κόκκινες κάρτες: –

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Τοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ), Μπακού (74’ Λουίζ Φελίπε), Αποστολάκης (59’ Αμπάντα), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Ισέκα (87’ Λουκάο).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ):  Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (70’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70’ Σπόραρ), Τσέριν, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook