Συνεδρίασε την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 η επιτροπή προώθησης των έργων ΣΔΙΤ του Δήμου Ρεθύμνης υπό την προεδρεία του Δημάρχου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η προώθηση των διαδικασιών για την δημιουργία του πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου στην περιοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στου Γάλλου.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο σχεδιάζεται να αλλάξει καθοριστικά τις εκπαιδευτικές υποδομές του Ρεθύμνου και προωθείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης Καθ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Ρεθύμνης κ. Άγγελος Μαλάς, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου του Π.Κ. κ. Γεώργιος Φωτεινάκης, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννης Σουφαλιδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επί τάπητος τέθηκε η πορεία σύνταξης του κτιριολογικού προγράμματος, το οποίο σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας έχει προωθηθεί σε επίπεδο ολοκλήρωσης. Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια στης σύσκεψης καθορίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο, ώστε να περατωθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα και να προωθηθεί περαιτέρω ο σχεδιασμός του καινοτόμου έργου.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Γάλλου θα περιλαμβάνει τα Πειραματικά σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου, το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και τα κτήρια της Σχολής Μουσικής και Οπτοακουστικών Τεχνολογιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook