Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay

Το πρωί της Τρίτης 2/4, πολίτης των Χανίων κατήγγειλε στο Flashnews.gr ότι κοντά στο σπίτι του στο Ακρωτήρι, σε θαμνώδη περιοχή, κάποιος ασυνείδητος εγκατέλειψε τη νύχτα κουτάβια.

Επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να τα φιλοξενήσει επικοινώνησε με τον δήμο Χανίων που κατά το Νόμο είναι και ο αρμόδιος φορέας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Ο ίδιος επικοινώνησε το απόγευμα με το Flashnews.gr και γνωστοποίησε ότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, οι αρμόδιοι από τον δήμο επικοινώνησαν με τον ίδιο και μια γειτόνισσα που φιλοξενεί προσωρινά τα κουτάβια και διαβεβαίωσαν ότι το πρωί της Τετάρτης θα τα παραλάβουν.

Το βέβαιο είναι ότι μπορεί ο δήμος να είναι κατά Νόμο αρμόδιος,  αλλά το πρόβλημα με τις εγκαταλείψεις νεογέννητων σκυλιών και γατιών στα Χανιά είναι τεράστιο και – σύμφωνα και με φιλοζωικούς συλλόγους – για να μειωθεί το πρόβλημα χρειάζεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα ευρύ πρόγραμμα στειρώσεων ζώων συντροφιάς, όχι μόνο όσων είναι αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενων οι ιδιοκτήτες των οποίων αδυνατούν να τα στειρώσουν λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Παράλληλα θα μπορούσε να συνεισφέρει και μια εκστρατεία ενημέρωσης από τον δήμο Χανίων για την αναγκαιότητα και τα οφέλη της εφαρμογής των στειρώσεων προκειμένου να μειωθούν τα αδέσποτα και οι «εγκληματικές» εγκαταλείψεις των νεογέννητων σκυλιών και γατιών.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook