Ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχημένης επιχείρησης χαρακτήρισε ο Βέλγος πρέσβης στην Ελλάδα Marc Calcoen, την ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ στις εγκαταστάσεις της οποίας ξεναγήθηκε σήμερα το απόγευμα μαζί με άλλους 14 πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρέσβεις ξεναγήθηκαν στους χώρους της επιχείρησης και ενημερώθηκαν για το εύρος της εγχώριας αλλά και εξαγωγικής δραστηριότητας της ΜΟΒΙΑΚ, για την αναπτυξιακή της πορεία και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει με αποτέλεσμα να έχει καταστεί ένα από τα κορυφαία ονόματα στον κλάδο της βιομηχανίας και εμπορίας πυροσβεστικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι φιλοξενούμενοι Ευρωπαίοι πρέσβεις εντυπωσιάστηκαν όχι μόνο από τα δεδομένα που άκουσαν για την ανοδική επιχειρηματική πορεία που έχει διαγράψει η ΜΟΒΙΑΚ εδώ και περίπου μισό αιώνα, αλλά και από τις υπερσύγχρονες και υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της.

Στο τέλος της ξενάγησης ο Βέλγος πρέσβης ανέφερε: «Η επίσκεψή μας στην Κρήτη περιελάμβανε και επίσκεψη σε επιχείρηση, καθώς δεν έχει σημασία μόνο η πολιτική, έχει σημασία και η οικονομία. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιρείας σε νησιωτική περιοχή – κάτι που δεν είναι εύκολο – η οποία είναι πάρα πολύ πετυχημένη, κάνει εξαγωγές στις περισσότερες χώρες στο εξωτερικό, λειτουργούν περίπου 50 χρόνια, επεκτείνονται και έχουν γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο πεδίο τους. Οπότε πιστεύω ότι είναι τεράστια αυτά τα επιτεύγματα για μια εταιρεία σε αυτή την περιοχή. Το να επιχειρείς σε νησί δεν είναι εύκολο και εδώ το κατάφεραν!»

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΟΒΙΑΚ, Μανώλης Σβουράκης: «Είναι τιμή για την εταιρεία μας που επιλέχθηκε για την επίσκεψη των πρέσβεων ως μια επιχείρηση διεθνής. Η εταιρεία από το 1977 παράγει προϊόντα και τα διανέμει σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να παράγεις σε νησί και να κάνεις διανομή σε 110 χώρες σε όλον τον κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία της εταιρείας μας επιβραβεύεται με τη σημερινή παρουσία των πρεσβευτών από την Ευρώπη.»

Καταλήγοντας ο κ. Σβουράκης συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο κι εγώ και η ομάδα μου, να προσφέρουμε στον τόπο μας, να προωθούμε το χανιώτικο, κρητικό προϊόν από άκρη σ’ άκρη. Ταβάνι για εμάς δεν υπάρχει!»

Παρόντες στην ξενάγηση στους χώρους της ΜΟΒΙΑΚ ήταν και φορείς, οι οποίοι εξήραν τόσο την επιχειρηματική πορεία της εταιρείας όσο και την προσφορά της.

Τα στελέχη της ΜΟΒΙΑΚ στο πλαίσιο της φιλοξενίας, δεν παρέλειψε μετά την ξενάγηση να παράσχει στους πρέσβεις παραδοσιακό κέρασμα.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook