Δύο χειροβομβίδες πέταξαν άγνωστοι στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Στο σημείο σπεύδουν πυροτεχνουργοί, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για χειροβομβίδα ρωσική F1 αμυντικού τύπου, η οποία εντοπίστηκε στην πίσω πλευρά του κτιρίου του ΣΚΑΪ. Φαίνεται απασφαλισμένη και πιθανότατα πετάχθηκε από το ίδιο περίπου σημείο που είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ άγνωστοι στις 5 Ιουνίου.

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους ασφαλείας του σταθμού γύρω στη 1 το μεσημέρι.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι ο σταθμός δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος είπε ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα στο χώρο.

Όπως έγινε γνωστό από τον τηλεοπτικό σταθμό, είχε προηγηθεί το Σάββατο απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς, ωστόσο, να εντοπίσουν κάτι ύποπτο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Η Δημοκρατία, όμως, δεν τρομοκρατείται. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στη σημερινή δημοκρατική Ελλάδα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τσιόδρας.

Δήλωση για το περιστατικό έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου: «Η προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία δεν έχει αποτέλεσμα. Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας»

»Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» κατέληξε.

Το συμβάν καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα.

«Η ρίψη χειροβομβίδας στον σταθμό ΣΚΑΪ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία και την ενημέρωση. Μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.