Με νέες μικροδιορθώσεις, όπως την κατάργηση του ορίου των 50.000 ευρώ για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών, υπογράφτηκαν οι τελικές αποφάσεις για την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

 Πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αναμόρφωση της προκήρυξης των Σχεδίων Βελτίωσης, του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ ύψους 500 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, υπέγραψε τις παρακάτω σχετικές Αποφάσεις:

 α) τροποποίηση της υπουργικής Απόφασης για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου,

 β) τροποποίηση της υπουργικής Απόφασης Κριτηρίων Βαθμολογίας του Μέτρου

και γ) τροποποίηση της ΥΑ Λεπτομερειών Εφαρμογής του Μέτρου.

Επιπλέον η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων, ορίζεται η 31η Μαΐου του 2010.

Με αφορμή τη δημοσίευση της νέας προκήρυξης ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε :

« Για μας, τα 500 εκατ. ευρώ των σχεδίων που βελτιώνουν και εκσυγχρονίζουν γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αποτελούν πολύτιμη συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών για την ελληνική γεωργία σε μια φάση κρίσιμη όπου κυριαρχεί η ύφεση και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Καλώ κάθε γεωργό και κτηνοτρόφο να καταθέσει μέχρι το τέλος Μαΐου την πρότασή του για να μπορεί το Υπουργείο μετά τη συνολική αξιολόγηση των αιτήσεων ένταξης να εκταμιεύσει τα πρώτα 250 εκατ. ευρώ στην αρχή του φθινοπώρου ως προκαταβολή στις προτάσεις που θα εγκριθούν».

Δείτε ΕΔΩ τις ανακοινώσεις για την αναμόρφωση της προκήρυξης των Σχεδίων Βελτίωσης