Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζιμ Ράπτης δεν απέκτησε τυχαία στους κόλπους του αυστραλιανού επιχειρηματικού κόσμου το χαρακτηρισμό του ως «Φοίνικα». Έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορεί να αναστηθεί από τις στάχτες του. Μετά την πανωλεθρία που υπέστη η εταιρία του Raptis Group τo 2008, επιστρέφει δριμύτερος και υπόσχεται να πάρει το… αίμα του πίσω. Πρώτα επιδιώκοντας να ελευθερωθεί από τα δεσμά των δανειστών του την Capital Finance που έχει υποθηκεύσει την εταιρία του, ζητώντας επιπλέον αποζημίωση $500 εκατ., ισχυριζόμενος ότι οι απώλειες που υπέστη όταν η εν λόγω εταιρία ανέλαβε τη διαχείριση του γιγαντιαίου αναπτυξιακού έργου στο Southport Central στο κέντρο της Χρυσής Ακτής του Κουήνσλαντ, κυμαίνονταν μεταξύ $450-$500 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες της Capital Finance να πουλήσει τα πολυτελή διαμερίσματα στο Southport Central δεν απέδωσαν, παρά το γεγονός ότι προσφέρθηκαν στην αγορά με πολύ χαμηλότερες τιμές από ό,τι είχαν εκτιμηθεί αρχικά.
Ο κ. Ράπτης δήλωσε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψε να κοιτάζει προς άλλες κατευθύνσεις και να ερευνά διάφορες ευκαιρίες που έχουν παρουσιαστεί στην ευρύτερη περιοχή, υποσχόμενος να αναστήσει την εταιρία του πάνω σ’ ένα νέο μοντέλο.

Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να κρατούσε χαμηλό προφίλ, ο ίδιος όμως και οι συνεργάτες του εργάστηκαν σκληρά προκειμένου να επιτύχουν την ανάσταση της εταιρίας, δήλωσε.

\”Θα στραφούν είπε, σε διαφορετικά έργα, όπως είναι ο τεμαχισμός γης σε οικόπεδα, χαμηλότερα συγκροτήματα διαμερισμάτων και σε μεζονέτες\”.

Η εταιρία Raptis Group που παραδοσιακά μεγαλουργούσε στη Χρυσή Ακτή του Κουήνσλαντ της Αυστραλίας, θα αρχίσει να δραστηριοποιείται και σε άλλες περιοχές. Θα ανοίξει τα φτερά της και θα πετάξει σε άλλους τόπους, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της «οι ευκαιρίες είναι πάντοτε εκεί (για όσους τις αναζητούν) κι’ εμείς κοιτάμε προς όλες τις κατευθύνσεις».

Ο κ. Ράπτης παράλληλα με τις μεγαλεπήβολες επιχειρηματικές δράσεις εκπροσωπεί και επίσημα την Ελλάδα στην πολιτεία του Κουήνσλαντ ως Επίτιμος Έλληνας Γενικός Πρόξενος με έδρα το Μπρίσμπεϊν από το 2006, αντικαθιστώντας τον αείμνηστο και διακεκριμένο νομικό ομογενή κ. Αλέξανδρο Φρυλίγκο.

Του Δημήτρη Ωραιόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook