Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, στις 19:15 Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κυρίου Ευάγγελου Μεϊμαράκη και στις 19:30 στην αίθουσα του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» θα γίνει εκδήλωση για την Επέτειο, με πανηγυρική ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Θα ακολουθήσει αναγόρευση σε Εταίρους του Ιδρύματος της Ελένης Μπίστικα–Κατραμοπούλου, Δημοσιογράφου εφημ. «Η Καθημερινή» και Αντιπροέδρου Ένωσης Σμυρναίων, της Αιμιλίας Κλάδου-Μπλέτσα, Αρχιτέκτονα Μηχανικού και ομότιμου μέλους ΤΕΕ και του Δημήτρη Χαλιβελάκη, Επιχειρηματία.

Εν συνεχεία θα γίνει σύντομη αναφορά από την μουσειοπαιδαγωγό του Ιδρύματος με θέμα «Οι εκπαιδευτικές δράσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή τιμητικής διάκρισης σε εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία τους στα βιωματικά εργαστήρια – εκπαιδευτικά προγράμματα «Η πορεία προς την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook