Το μοναδικό στον κόσμο Πάρκο Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων «Χρήστος Πολέντας»  στην Νεραντζιά Κισάμου του Δήμου Πλατανιά,  επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμένος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς του ΓΕΣ, ΓΕΝ, Διοικητές Μονάδων, κ.α.

 Εκεί τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Σταύρος Πολέντας. Εν συνεχεία στον Ι. Ναό Αγίου Χριστοφόρου, που βρίσκεται εντός του Πάρκου, τελέστηκε Τρισάγιο εις μνήμην των θυμάτων τροχαίων Ατυχημάτων υπό του Σεβ. Μητροπολίτου   Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή και οικογενειών που έχουν θρηνήσει θύματα στην άσφαλτο. 

Ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε τον κ. Υπουργό, σημειώνοντας την συμβολική και ουσιαστική σημασία της παρουσίας του. «κ. Υπουργέ, η παρουσία σας σήμερα σε τούτο το Πάρκο αφιερωμένο στα θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων δηλώνει την ευαισθησία σας δια τις εκατόμβες των θυμάτων της ασφάλτου και ενισχύετε τις οικογένειες που θρηνούν μέλη τους στον βωμό της ασφάλτου. 

Βρίσκεστε σε τόπο ιερό όπου βρίσκουν στήριξη, ανακούφιση και παρηγοριά οι πονεμένοι και λαβωμένοι από τα τροχαία συνάνθρωποι μας. Ελπίζουμε από την θέση σας να συμβάλλετε στην καλυτέρευση του οδικού δικτύου της τόπου και της Πατρίδας μας για να σταματήσει, επιτέλους, ο ανελέητος και άδικος αυτός πόλεμος της ασφάλτου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος. 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης δράσεων από την Πολιτεία, η οποία όπως είπε φέρει την δική της ευθύνη για την κατάσταση του οδικού δικτύου, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων και βελτιώσεως του. 

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Σταύρος Πολέντας ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την επίσκεψη του αυτή, προσφέροντας του ένα βιβλίο, οδηγό που έχει εκδώσει ο Σύλλογος, αναφορικά με τις διαδικασίες που χρειάζεται να ακολουθηθούν μετά από ένα τέτοιο δυσάρεστο και πολλές φορές θλιβερό γεγονός

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook